Politika

"JEDNOM KUM, UVIJEK KUM" Višković poručuje da mu je PRIZNANJE PALA veliki podstrek

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izjavio je večeras na Palama da ga neizmjerno raduje to što ga ova opština, kao i njeno rukovodstvo i stanovnici, doživljavaju kao dragog gosta i kuma.

"JEDNOM KUM, UVIJEK KUM" Višković poručuje da mu je PRIZNANJE PALA veliki podstrek
FOTO: SRNA

Jednom kum, uvijek kum. Svim građanima Pala, kao i sveštenstvu Hrama Uspenja Presvete Bogorodice čestitam, u ime Vlade Republike Srpske i u svoje lično ime, krsnu slavu – Veliku Gospojinu, sa željom da je slave mnogo godina u zdravlju, miru i radosti! – rekao je Višković novinarima uoči svečane sjednice Skupštine opštine, koja je održana u Kulturnom centru povodom Dana i krsne slave opštine Pale – Velike Gospojine.

On je izrazio nadu da će se dogodine, na ovaj isti datum, ponovo na Palama pričati o uspjehu i prosperitetu opštine i brojnim realizovanim projektima usmjerenim ka zadovoljavanju osnovnih i egzistencijalnih potreba njenih žitelja.

Prema njegovim riječima, to se prvenstveno odnosi na intenzivnu infrastrukturnu izgradnju, investicije u Olimpijskom centru “Jahorina”, ulaganju u fakultete Univerziteta u Istočno Sarajevo i druge kapitalne projekte.

– Vlada Republike Srpske vodi računa o regionalnom razvoju Srpske i nama je svaka lokalna zajednica, od Trebinja do Novog Grada, važna i mi se tako i ponašamo. Lično želim da zahvalim odbornicima i načelniku Pala Bošku Jugoviću što su moj skromni doprinos za razvoj ove lokalne zajednice i boljitak građana prepoznali i dodijelili mi Plaketu opštine Pale – istakao je premijer Srpske.

Višković je rekao da mu je ovo najviše opštinsko priznanje podstrek da još snažnije i srčanije radi na razvoju, ne samo Pala, nego svih lokalnih zajednica u Republici Srpskoj.

On je posebno pozdravio odličnu saradnju Pala ne samo sa Vladom Republike Srpske, nego i sa gradom Istočno Sarajevo, što je ocijenio kao posebno značajnu činjenicu i dobar model zajedničkog rada svih nivoa vlasti u Srpskoj.

– Želim da vjerujem da se to neće promijeniti ni nakon novembarskih lokalnih izbora, jer samo dobrom saradnjom i političkm konekcijom svi građani Istočnog Sarajeva imaće korist i dobre uslove za život kakve i zaslužuju – istakao je premijer Srpske.

Višković je poručio da će institucije Republike Srpske i dalje podržavati Sarajevsko-romanijsku regiju, kao i do sada.

– Republika Srpska i njene institucije vode računa o ravnomjernom regionalnom razvoju na cijeloj svojoj teritoriji – rekao je predsjednik Vlade Republike Srpske.