Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Jelena Trivić: Hrvati su protiv entiteta, a vi kukate nad njihovim položajem u BiH

Politika
Autor:

Foto: Dejan Božić/RAS Srbija

Ne znam da li ste vi, kolege poslanici, čitali materijal kada ste ga potpisivali. Ako jeste, daću vam drugu šansu. Ovako nešto da ponovo dođe u parlament, ne postojite za mene, rekla je Jelena Trivić na posebnoj sjednici Narode skupštine RS obraćajući se poslanicima SNSD.

– Znate li šta ste potpisali, kakve kvalifikacije za ljude ste potpisali? A niste vi pisali; to je problem. Neko vas je natjerao i vi nemate dostojanstvo. Imate popravni ispit kod mene – dodala je ona.

Ocijenila je da je Informacija o neustavnoj transformaciji dejtonske strukture BiH i uticaju na položaj i prava RS pokušaj da se ućutka opozicija, ali da neće uspjeti u tome.

– Prenesite moje pitanje Miloradu Dodiku, zašto u ovoj informaciji nema ništa o programu HDZ. Program je jači od bilo koje deklaracije. A taj program je zacrtao ukidanje teritorije Srpske. Hrvati se u još  većoj mjeri zalažu za BiH bez entiteta, a vi u Informaciji kukate nad položajem Hrvata na 17 mjesta. Čije vi interese zastupate? Malo hrvatske, malo američke, malo ruske… Ne zanimaju me interesi Hrvata – istakla je Trivićeva.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO