Banjaluka

"Jesmo li Petre dostojni tebe, nek' svako pita samog sebe" Evo kojom je rakijom Draško Stanivuković nazdravio zboračima i šta je poručio (FOTO)

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković je kao domaćin 58. Kočićevog zbora, zdravicom otvorio treći dan zborovanja, nazvan Dan otadžbine.

DRAŠKO STANIVUKOVIĆ KOČIĆEV ZBOR
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Gostima, među kojima su i Milorad Dodik i Nenad Stevandić i princ Filip Karađorđević, on je nazdravio “Gazdnom rkojom”, koju proizvode njegovi rođaci, porodica Vukelić.

-Dobra je i “Đedova rakija”, ali ja ću ipak uzeti “Gazdinu” – rekao je Stanivuković, aludirajući na rakiju koju proizvodi porodica Milorada Dodika.

DRAŠKO STANIVUKOVIĆ KOČIĆEV ZBOR
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER
DRAŠKO STANIVUKOVIĆ KOČIĆEV ZBOR
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

– Jesmo li Petre dostojni tebe, nek svako pita samog sebe – rekao je Stanivuković u zdravici u stihovima i pozvao narod da čuva i njeguje Republiku Srpsku.

Pročitajte još

-Jutros mi na litiji jedan đed reče: svi smo mi Luje i svi smo mi Jablani. Shvatio sam njegovu poruku. Kao što je mali Lujo hranio i čuvao svog Jablana, najbolje što je mogao tako i mi moramo njegovati i čuvati našu Srpsku  – poručio je Stanivuković.

On je dodao da samo tako Republika Srpska može izrasti u ponositog Jablana, sposobnog da se odbrani od svih svjetskih moćnika.

BONUS VIDEO:

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu