Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na
Link je kopiran

Jevtić: Ponovo otvoriti istragu o ubistvu srpskih žetelaca na Kosmetu

Politika
Autor:

Foto: D. Milenković/RAS Srbija

Ministar za zajednice i povratak u Vladi samoproglašenog Kosova Dalibor Jevtić pozvao je danas vlasti u Prištini i predstavnike zemalja Kvinte da ponovo bude otvorena istraga o ubistvu srpskih žetelaca u selu Staro Gracko kod Lipljana 23. jula 1999. godine.

“U ime pravde, istine, u ime porodica žrtava, a najviše u ime budućnosti tražim od vas da uložite napore da počinioci ovog najgnusnijeg zločina budu pronađeni i privedeni pravdi, kao i da utičete na nadležne organe da se istraga ponovo otvori”, naveo je Jevtić u pismu prištinskim vlastima i predstavnicima ambasada Britanije, Francuske, NJemačke, Italije i SAD.

U pismu upućenom povodom 19 godina od zločina u selu Staro Gracko, Jevtić

ukazuje da je prekidom istrage još jednom ubijeno 14 nevino stradalih žetelaca, dok je porodicama nanesen još jači udarac.

– Nema odgovora ko ih je i za čiji račun rafalima zaustavio, neke na putu detinjstva i mladosti, a neke u svom najboljem životnom dobi”, naveo je Jevtić i dodao da se ovaj zločin ne smije zaboraviti i da “nevina krv 14 žetelaca zaslužuje pravdu i istinu”.

Ispred Spomen-ploče ubijenim žeteocima i svim žrtvama srpske nacionalnosti stradalim iz ovog sela Njegovo preosveštenstvo vladika raško-prizrenski Teodosije sutra će služiti parastos

 

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO