Društvo

"JOŠ JE RANO ZA OPUŠTANJE" Šeranić objašnjava šta se krije iza DOBRIH VIJESTI

U posljednja 24 časa u RS je urađeno 179 testova na virus korona, a samo dvojica testiranih su pozitivni, potvrdio je ministar zdravlja RS Alen Šeranić.

"JOŠ JE RANO ZA OPUŠTANJE" Šeranić objašnjava šta se krije iza DOBRIH VIJESTI
FOTO: VLADA RS

On je rekao da to jeste dobra vijest, ali da je još rano za optimizam i opuštanje.

To što imamo samo dva pozitivna nalaza ne znači da je vrijeme za opuštanje. Većina testiranih su zdravstveni radnici ili pacijeti koji su bili u karantnu, u Studetskom domu u Banjaluci, pa su se oporavili. Dakle, bilo je na neki način očekivano da nema mnogo pozitivnih – rekao je Šeranić.

Ministar zdravlja RS ranije je objasnio da rezultate testiranja treba uvijek posmatrati u odgovorajućem kontekstu, odnosno da je bitno ko su testirani.

Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Pročitajte još

– Recimo, samo jedno lice koje bi bilo pozitivo među zdravstvenim radicima bilo bi ozbiljan problem za zdravstveni sistem i zajednicu, s obzirom na to kakav posao ti ljudi obavljaju i na kontakte koje medicinari imaju sa pacijentima – rekao je ministar Šeranić.

Podsjećamo, od juče je u Republici Srpskoj počelo intenzivnije i učestalije testiranje medicinskih radnika u zdravstvenim ustanovama, te njegovatelja u domovima za stare, kako bi se spriječilo širenje zaraze u zdravstvenom sistemu i među najosjetljivijim kategorijama.

Prihvati notifikacije