Svijet

Još jedan incident u Sjevernoj Makedoniji: Tinejdžerke na TikToku prijetile učenici, policija ih privela na razgovor

Pet srednjoškolaca privedeno je u Skoplju u dva odvojena slučaja zbog prijetnji učenicima, odnosno profesoru, dok je policija intervenisala i u jednoj osnovnoj školi u kojoj je trinaestogodišnjak uperio plastični pištolj u drugove iz razreda.

učenici
FOTO: R. GETEL/RAS SRBIJA

Četiri učenice skopske Gimnazije privedene su na razgovor u policiju nakon što su na društvenoj mreži TikTok pretile učenici ove škole. Tri učenice imaju 17, a jedna 18 godina.

Policija je uhapsila 16-godišnjeg dječaka koji je prijetio nastavnicima na društvenoj mreži.

Pročitajte još

O svemu je obaviješten tužilac, a protiv dječaka će biti podnijeta krivična prijava za krivično djelo ugrožavanje bezbjednosti, saopšteno je iz MUP Sjeverne Makedonije.

Policija je obavila službeni razgovor sa trinaestogodišnjim dječakom koji je uperio plastični pištolj u drugove iz razreda.

Razgovor je obavljen u prostorijama osnove škole u prisustvu roditelja, učiteljice, psihologa i direktora, prenose skopski mediji.

Nakon što su u petak, 5. maja, otvorene elektronske adrese za prijavu vršnjačkog nasilja, Ministarstvo prosvjete i nauke Sjeverne Makedonije juče je najavilo da će predložiti Vladi hitnu procjenu situacija i bezbjednosnih rizika, koje u velikoj mjeri podstiču pojedine društvene mreže, poput TikToka.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije