Politika

JOŠ JEDAN POTPREDSJEDNIK PROTIV AĆIMOVIĆA Hoće li DNS morati da bira NOVOG KANDIDATA za ministra?

Osim Darka Banjca, još jedan potpredsjednik DNS, Nenad Nešić, ne slaže se sa odlukom stranke da Draško Aćimović bude kandidat za ministra za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara BiH, saznaje Srpskainfo od izvora u DNS.

JOŠ JEDAN POTPREDSJEDNIK PROTIV AĆIMOVIĆA Hoće li DNS morati da bira NOVOG KANDIDATA za ministra?
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Kako smo juče objavili, Banjac je bio izrazito nezadovoljan odlukom vrha stranke da za ministra kandiduje Aćimovića jer je on pridošlica, a ne kadar od povjerenja DNS.

Saznajemo da Banjac nije usamljen, da i Nešić dijeli isti stav, te da nije isključeno da organi DNS ponovo glasaju o kandidatu.

Foto: DNS/RAS Srbija
Foto: DNS/RAS Srbija

Milorad Dodik, lider SNSD, najače stranke u koaliciji, najblaže rečeno nije zadovoljan kandidatom DNS koji zajedno sa budućim ministrima iz SNSD, Stašom Košarcem i Vojinom Mitrovićem, treba da nastupa jedinstveno u Savjetu ministara BiH. U slučaju da Dodik od DNS zatraži da predlože novog kandidata, o čemu se spekuliše, tada bi lider DNS Marko Pavić morao da bira: na jednoj strani su dvojica potpredsjednika, Banjac i Nešić, koji računaju da bi iza njih u takvoj situaciji stala većine regionalnih odbora DNS, a na drugoj strani je Aćimović, odnosno banjalučki odbor DNS koji ga je predložio po kumovskoj i finansijskoj liniji – tvrdi izvor Srpskainfo.

Pročitajte još

Podsjećamo, Predsjedništvo Demokratskog narodnog saveza juče je odlučilo da predloži Draška Aćimovića kao kandidata za ministra za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara BiH.

Inače, Aćimović je bivši ambasador BiH u Belgiji, nekadašnji kadar SDP BiH i kum biznismena Vedrana Jarića.

Foto: Al Jazeera Balkans/YouTube
Foto: Al Jazeera Balkans/YouTube
Draško Aćimović

Aćimović kaže da je u međuvremenu napustio SDP „zbog neslaganja sa njihovom politikom prema Republici Srpskoj“.