Hronika

Još jedna žrtva masakra: Preminuo muškarac ranjen u pucnjavi u Malom Orašju

P. M. iz Malog Orašja koji je povrijeđen u masovnoj pucnjavi u tom mjestu preminuo je danas. P. M. je deveta žrtva Uroša Blažića koji je počinio krvavi masakr 4. maja.

Uroš Blažić
FOTO: NENAD BOŽOVIĆ, MUP/RINGIER

On je prvobitno bio zbrinut u smederevskoj bolnici, ali je zbog komplikacija prebačen za Beograd.

Uroš Blažić se sumnjiči da je 4. maja na teritoriji Smedereva i Mladenovca, hicima iz automatske puške ubio osam, a pokušao da ubije 12 osoba, saopštilo je ranije Više javno tužilaštvo u Smederevu koje vodi istragu u ovom slučaju.

Izveo masakr dan nakon masovnog ubistva u OŠ “Vladislav Ribnikar”

Podsjetimo, Blažić je masakr izveo samo dan nakon masovnog ubistva u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” na Vračaru. Smrt je počeo da sije iz sela Malo Orašje, a zatim došao u Dubonu.

Nakon što mu se očev “mercedes” zaglavio u obližnjoj njivi ukrao je automobil. Kradenim vozilom došao je naplatne rampe “Mali Požarevac” prijetio taksisti i putnici taksija, bombom, čime je prinudio vozača da ga odveze do sela kod Kragujevca gdje je i uhapšen.

Blažiću se stavlja na teret krivična djela teško ubistvo, nedozvoljena proizvodnja držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, otmica i neovlašćeno korišćenje tuđeg vozila. On se nalazi u pritvoru od 5. maja, kada je i uhapšen. Nekoliko dana kasnije uhapšen je njegov otac R. B. zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Pročitajte još

Prilikom pretresa objekata koje koristi R. B. policija je pronašla nekoliko stotina metaka različitog kalibra, barutno punjenje za municiju, po jedan pištolj i revolver nalik na vatreno oružje, jedna ručno pravljena naprava sa mogućnošću okidanja, kao i nekoliko optičkih nišana i drugih različitih dijelova za vatreno oružje.

On se takođe nalazi u pritvoru kao i ujak osumnjičenog Uroš Blažića, G. G. koji se takođe sumnjiči za krivična djela neovlašćena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Protiv Uroša Blažića (21), osumnjičenog za masovno ubistvo kod Mladenovca, pokrenut je disciplinski postupak nakon što je u pritvoru u Smederevu udario šamar drugom pritvoreniku, piše Blic.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije