Hronika

JOŽEFU MIČIKU (37) ODREĐEN PRITVOR Sin ubio oca na Uskrs i tijelo 3 godine krio u podrumu kuće

Rješenjem Višeg suda u Subotici Jožefu Mičik, koji je osumnjičen da je prije tri godine lopatom ubio svog oca u porodičnoj kući, određen je pritvor zbog sumnje da je izvršio krivično djelo teško ubistvo.

JOŽEFU MIČIKU (37) ODREĐEN PRITVOR Sin ubio oca na Uskrs i tijelo 3 godine krio u podrumu kuće
FOTO: DRUŠTVENE MREŽE

Iz Višeg suda u Subotici saopštili su da je pritvor određen zbog: opasnosti od uticaja na svjedoke, opasnosti od ponavljanja krivičnog djela, te zbog načina izvršenja krivičnog djela koje je dovelo do uznemirenja javnosti.

– Pritvor po ovom rješenju može trajati najduže 30 dana – kažu u subotičkom Višem sudu.

Lagao komšije da mu je otac u zatvoru

Jožef Mičik je po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Subotici uhapšen u ponedjeljak 10. juna. Kako se sumnja on je svog oca ubio prije tri godine i njegovo tijelo je krio u podrumu kuće u kojoj su njih dvojica živjeli. Komšije je lagao da mu je otac u zatvoru.

Podsjetimo, komšije ubijenog su rekle da je volio da popije, ali da je bio dobar čovjek, dok ga je sin Jožef često tukao. Njima je bilo sumnjivo što Jožefovog oca nigdje nema tri godine.

– Jožef je govorio da mu je otac u zatvoru. U početku smo mu vjerovali, ali poslije je postalo sve sumnjivo. Rekao je da će izaći iz zatvora 4. aprila ove godine, ali nismo ga viđali, komšija je provjerio i utvrdili su da nije bio nijedan dan u zatvoru. Inače, sin je cijelu kuću uništio, povadio je grijanje, sve prodao. Kada su digli podrum kaže komšija da su se vidjele noge njegovog oca – kaže komšinica.

Pročitajte još

“Poslije saobraćajne nesreće više nije bio sasvim svoj”

Subotičani koji žive u ulici Filipa Filipovića, gdje se zločin dogodio prije tri godine, kažu da su i sin i otac kao komšije bili dobri, ali su ocu skretali pažnju da bi trebao da prijavi nasilje od strane sina.

– Sin je nekada bio normalan, ali je imao saobraćajnu nesreću. Motorom je udario u beton, pukla mu je lobanja, bio je u komi i poslije toga smo primijetili da nešto nije u redu s njim – kaže komšinica.

Dodaje da vjeruju da ga je ubio na katolički Uskrs prije tri godine i da zbog toga nesrećni čovjek nije otišao po jaja kod komšije koje je prethodno platio, već je kasnije njegov sin došao po jaja i rekao da mu je otac opet pijan.

Ubicu odao oglas za prodaju kuće

Ubijeni je imao još jednog sina, Silvestera, koji je rekao da Jožef za kog se sumnja da je ubio oca zaslužuje maksimalnu kaznu, piše Blic.

– Mnogo mi je teško. U medijima sam pročitao da je ubio mog oca lopatom prije tri godine, a sve je lagao da je u zatvoru. Komšije su me ranije kontaktirale preko majke i rekli su mi ljudi da se prodaje naša kuća gdje su živjeli otac i on. Odmah sam mu pisao, pitao sam ga zašto se kuća prodaje i napisao sam mu da se kuća neće prodavati dok je otac živ. Već onda su mi komšije probudile sumnju da oca dugo nema. Osim komšija i ja sam prijavio nestanak – rekao je Silvester.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu