Društvo

“Jubilej vrijedan svakog poštovanja” Trivićeva povodom 100 godina rada Gimnazije u Gradiški

Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić istakla je da Gimnazija u Gradišci za 100 godina uspješno odškolovala generacije učenika među kojima su brojni današnji ugledni akademici, profesori, privrednici i kulturni poslenici.

“Jubilej vrijedan svakog poštovanja” Trivićeva povodom 100 godina rada Gimnazije u Gradiški
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Na svečanoj akademiji povodom 100 godina rada Gimnazije u Gradiški, Trivićeva je navela da je ovaj jubilej vrijedan svakog poštovanja.

– Osim redovne uloge škole da đake pripremi za dalje školovanje i upis na željeni fakultet, pohvalan je angažman profesora ove škole u radu sa nadarenim učenicima kroz različite školske sekcije i dodatnu nastavu – naglasila je Trivićeva.

Pročitajte još

Trivićeva je rekla da su impresivni rezultati koje su ovoj školi donijeli njeni učenici sa regionalnih i republičkih takmičenja, a posebno olimpijada znanja iz matematike, fizike i informatike.

– Njihov uspjeh je potvrda ozbiljnog i revnosnog rada profesora i učenika ove škole koji je za svaku pohvalu – dodala je Trivićeva.

Prema njenim riječima, izuzetan je angažman profesora ove škole i u radu dramske, novinarske i literarne sekcije koje su dale svoj doprinos ne samo razvoju škole i kvalitetu vannastavnih aktivnosti, nego i gradu budući da su učenici ove škole bili često nosioci programa kulturnih manifestacija.

Trivićeva je napomenula da je Ministarstvo prosvjete i kulture opredijeljeno stvaranju boljih uslova u svim gimnazijama.

– Intenzivno se radi na izradi Nastavnog plana za opšte srednje obrazovanje sa ciljem da razvijemo fleksibilan nastavni plan i program koji će omogućiti izborne predmete u završnim razredima i dati mogućnost školi da samostalno kreira određeni dio programa – podsjetila je Trivićeva.

Ona je navela da Ministarstvo želi da reformiše gimnaziju po mjeri gimnazijalaca i u skladu sa potrebama vremena u kojem živimo.

Prihvati notifikacije