Društvo

Juče ispaljeno 330 PROTIVGRADNIH RAKETA, najviše u ovogodišnjoj sezoni: Pojava grada svedena na uža područja i kraće vrijeme trajanja

Protivgradna zaštita ispalila je 330 raketa na prostoru Republike Srpske, od rijeke Une do Drine, a dejstvovala je 121 protivgradna stanica.

led banjaluka
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Ispaljeno je 47 raketa na području Gradiške, 46 na području Prnjavora, 36 raketa u Zvorniku, 24 u Srbcu, 23 u Bijeljini, 21 u Brčko distriktu, 20 u Laktašima, 18 u Doboju, 15 u Gradišci, 11 u Stanarima i Derventi, a 10 raketa u Srebrenici, saopštila je Protigradna preventiva Republike Srpske.

Sedam raketa ispaljeno je u Modriči, šest u Novom Gradu, Prijedoru i Gradačcu, četiri na području Bratunca, Gračanice, Pelagićeva, Čelinca, tri u Banjaluci, po dvije na području Čelića, Lukavca, Donjeg Žabara, Broda, Ugljevika, Lopara, a po jedna na području Petrova, Kostajnice i Kozarske Dubice.

Dejstvovano je juče od 14.10 do 20.37 časova. Navode da su tokom dana postojale povremene zabrane korištenja vazdušnog prostora radi sigurnosti vazdušnog saobraćaja, čime je nad nekim područjima onemogućeno pravovremeno ispaljivanje protivgradnih raketa.

Pročitajte još

U saopštenju se ističe da su u najvećem broju gradonosni procesi ublaženi, a pojave grada svedena na uža područja i kraće vrijeme trajanja.

-Gradonosni potencijal procesa i mnogobrojnosti ćelija, veličina nepogodama zahvaćene teritorije zahtijevao je veliki utrošak protivgradnih raketa, čime je jučerašnje dejstvo izdvojeno kao dan u ovogodišnjoj protivgradnoj sezoni sa najvećim brojem ispaljenih protivgradnih raketa – navodi se u saopštenju.

Bonus video

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu