Politika

"Juče politika nije bila bitna" Stanivuković poručio da je vlast najodgovornija što opozicija nije došla na skup "Srpska te zove"

Nekada treba imati hrabrosti i neko mora napraviti prvi korak da izađemo iz dubokih političkih rovova, pobjeda i okova kojima svi robujemo.

Draško Stanivuković gradonačelnik Banjaluke
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Rekao je to gradonačelnik Banjaluke, Draško Stanivuković, komentarišući svoje pojavljivanje na jučerašnjem mitingu “Srpska te zove”.

Stanivuković je dodao i da je “vlast najodgovornija za nedolazak opozicije na skup jer su postavili platformu da ako ne uradite onako kako oni žele, budete kritikovani i kvalifikovan kao izdajnik”.

– Ja od rezolucije o Srebrenici ne vidim ni Dodika, ni Janka, ni Marka, ni Jelenu, ni Vukana ni bilo koga, a neki od nekih ljudi ne vide rezoluciju. To su različita gledišta, meni bi bilo lakše kao čovjeku u tom političkom rovu da nisam napravio iskorak koji jesam, ali sam smatrao da je on važan, da kao narod otvorimo dijalog o nacionalnim temama – rekao je Stanivuković.

Stanivuković kaže i da nije važno da samo oni iz opozicije to urade, već da to mora uraditi i druga strana.

– Juče na govorima koje smo čuli mogu reći da je 95 odsto njih bilo sadržano jedinstvo, bio je jedan koji je odstupao vrijeđajući neke koji nisu. Ako budemo danas nagrnuli na one koji nisu došli i koji misle drugačije, onda ćemo za još jednu lopatu prokopati taj politički rov i mislim da je mudro razumjeti sve one koji su imali različita gledišta i ne kritikovati nikoga jer tako onda možemo svi pomalo izaći iz okova koje imamo – kazao je gradonačelnik Banjaluke i dodao da je “vlast najodgovornija za ovo što se dešava jer su postavili platformu da ako ne uradite onako kako oni žele odmah budete kvalifikovani kao izdajnik”, a kako kaže, “ako vas kvalifikuju tri puta, četvrti put zbog ožiljaka nećete htjeti podržati nešto što je bitno”.

Pročitajte još

Stanivuković ističe da “ovdje treba ići pomirljivo”, ali i dodaje da se “već danas mogu vratiti bavljenjem politikom, osuđivanjem ko je kriminalac i lopov, ko je za korupciju a ko protiv”, ali ističe da “to juče nije bila tema”.

– Ja razumijem svakog ko je imao stav kakav je imao po pitanju skupa, važno je ono što je bilo u NSRS, tu smo imali jedinstvo i to je veliki iskorak. To je jedna stepenica, a ja sam otišao još jednu dalje, sa rukovodstvom Srbije i Republike Srpske prisustvovao mitingu. Bio sam sa narodom i prošetao, ja sam domaćin ovog grada i pokazao sam da sam za ovu temu tu. Hoće li dolaziti još ovakvih tema, moja misao i poruka je da se danas ne dijelimo na one koji su bili i nisu bili, hajde da radimo na tome da ubuduće u izazovnim vremenima možemo ponekad po nekim ovako važnim temama biti na jednom okupu – istakao je Stanivuković.

Stanivuković kaže da “ovdje je jedina strana Republika Srpska” i da ona za njega nema alternativu, te da su “ovakve teme mnogo važnije od izbora, ko će biti gradonačelnik i političkih ratova”.

– Juče politika nije bila bitna, danas se možemo vratiti na to ko je kriminalac i lopov – rekao je Stanivuković, piše Blink.

Podsjećamo, Stanivuković je juče na skupu “Srpska te zove” bio u masi među građanima, u društvu bake Gospave i gradonačelnika Novog Sada.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu