Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

JUGOSLAVIJA JE “LUDILA” ZA NJOM Kada su isplivale fotografije Tanje Bošković u kupaćem svi su ostali u ŠOKU

Zabava
Autor:

Foto: Rajko Ristić/RAS Srbija

Slovi za jednu od najljepših Jugoslovenskih glumica, a na izgledu i danas mogu da joj pozavide mnoge žene. Tokom čitave svoje karijere Tanja Bošković gradila je karijeru na filmskim i serijskim ulogama, a uvijek je isticala da su joj djeca na prvom mjestu. Kćerka Lana Karaklajić bavi se glumom, dok se sin Đorđe preselio u Ameriku.

Kada je davne 1974. godina kročila u filmske vode i ostvarila prvu zapaženu ulogu u filmu “Košava” kritičari su govorili “rođena je prava dama filma”, a vrlo brzo je nastavila da niže uloge u uspješnim ostvarenjima.

– Ima sve što je potrebno da ima jedna glumica. Kao najbitnija stvar talenat, potom ljepotu, a kao treće kamera je voli – glasile su kritike koje su ljudi iz kinematografije upućivali na njen račun.

Davne 1980. godine u filmu “Majstori, majstori” pobrala je brojne kritike, a potom u ulozi vamp žene u seriji “Priče iz radionice” postala je miljenica nacije. Dobila je ulogu u filmu “Čovek sa četiri noge” kao Daša sekretarica i tada ju je javnost vidjela prvi put nagu. Svjesno se uputila u glumački zahtjev i tada pokazala da izgleda poput manekenke.

Nedavno se na društvenim mrežama pojavila fotografije gdje je Tanja u kupaćem kostimu, koja je bila objavljena u jednom magazinu u zenitu njene slave, a o njenim oblinama se svojevremeno i te kako pričalo.

Onda je na red došla Lili i otvarila antologijsku filmsku numeru “Nemoj da brigaš”. Za kratak period postala je omiljena u narodu, a epitet dame nosi do dan danas. Dramske uloge su se nizale, te je od supruge Boška Simića u seriji “Policajac sa Petlovog brda”, preko Lole Golubović u “Srećnim ljudima”, do Snežane Nikolajević u “Pozorištu u kući” osvojila gledaoce na malim ekranima.

Pre nekoliko godina imali smo prilike da je vidimo u filmu “Montevideo, Bog te video” gde je tumačila lik gazdarice. Poslednjih godina ne voli mnogo da priča u medijima, posvećena je poslu, a letnje meseci voli da provodi u Herceg Novom.

(Blic)

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO