Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Kabinet Angele Merkel: Kancelarka nije bila upoznata sa sadržajem TOMPSONOVIH PJESAMA

Svijet
Autor:

Foto: Tanjug/AP

Na centralnom predizbornom skupu HDZ i EPP u Zagrebu, u subotu, kojem je prisustvovala njemačka kancelarka Angela Merkel bile su pjesme Marka Perkovića Tompsona, koji glorifikuje ustaštvo, a iz njenog kabineta tvrde da ona s tim nije bila upoznata, kao ni sa sadržajem tih pjesama.

Zagreačka N1 televizija zatražila je stav Merkelove o ovom slučaju, a portparol njenog kabineta kaže da ona nije bila upoznata sa pjesmama koje će biti puštane na pomenutom skupu.

– Kancelarka Merkel nije bila upoznata sa pjesmama koje će se puštati tokom stranačkoga skupa u Zagrebu, kao ni sa sadržajem tih pjesama. Kancelarka Merkel je tokom svoje posjete Zagrebu jasno izrazila stav u kojem se suprotstavlja nacionalizmu – prenijela je televizija N1.

Merkelova je prošlog vikenda u Zagrebu prisustvovala predizbornom skupu HDZ-a i EPP-a, na kojem je puštena pjesma Marka Perkovića Tompsona, pjevača koji u svojim pjesmama glorifikuje ustastvo.

Poruka Merkelove da se suprotstavlja nacionalizmu i Tompsonova pjesma poput “Lijepa li si” izazvalo je mnoge polemike u hrvatskom društuvu, ali i njemačkoj javnosti, s obzirom na to da je riječ o pjevaču čiji nastupi su u više navrata bili zabranjivani i u Njemačkoj.

Inače, Merkelova je na zagrebačkom skupu u hali Cibona, poručila da je nacionalizam protivnik koji, kako je rekla, želi da uništi Evropu.

– Naše vrijednosti su to što možemo biti ponosni na svoju zemlju – domoljublje i EU nisu u suprotnosti. A nacionalizam je protivnik koji želi da uništi Evropu i to moramo jasno reći – navela je ona.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO