Hronika

"Kad sam je uzela u naručje nije mogla da hoda, samo je plakala" Djevojčica (4) umrla nakon što su je PRETUKLA BRAĆA

Četvorogodišnja djevojčica iz Đakovice preminula je juče u bolnici u Prištini pod još uvek nerazjašnjenim okolnostima, ali se sumnja da je podlegla povredama koje su joj nanijela braća od ujaka.

Đakovica
FOTO: DW FOKUS/YOUTUBE/SCREENSHOT

Ona je preminula u bolnici u Prištini, gde je u teškom stanju prebačena iz bolnice u Đakovici.

Ljekari u bolnici u Đakovici njenoj mami su rekli da je imala povrede po tijelu koje su joj nanela braća od ujaka sa kojima se navodno igrala u dvorištu ujakove kuće, gde je sa mamom došla u posjetu.

Njena majka Hajra je ispričala je da joj je djevojčica rekla da su je tukla djeca članovi ujakove porodice.

– Kada sam je uzela u naručje nije mogla da hoda, samo je plakala – rekla je majka.

Nesretna devojčica imala je modrice u donjem dijelu leđa i otok na grudima, što su konstatovali ljekari u Đakovici, i ali su je zbog težine povreda, što je naknadno utvrđeno, i u predjelu glave odmah prebacili u bolnicu u Prištinu.

Iako su lekari u Đakovici konstatovali povrede njena majka je izjavila da postoji drugi uzrok smrti. Tvrdi da joj je dežurna doktorka u bolnici u Prištini u sred noći kazala da devojčica ima veliku infekciju i da zbog infekcije krvari.

Pročitajte još

Sa konstatacijom da je devojčica preminula od posljedica krvarenja izazvanog infekcijom složio se i ljekarski konzilijum, pa će pitanje da li je infekciju izazvalo premlaćivanje ili neadekvatno liječenje dobiti naknadno odgovor, piše Telegraf.

Odgovor na to pitanje daće istraga pošto je nadležni tužilac izdao nalog o pokretanju slučaja istraga o smrti, a očekuje se i Izveštaj Instituta za sudsku medicinu gde je telo bilo poslato na obdukciju.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije