Hronika

(FOTO) DRAMA U STOCU Brutalno PRETUČENA 4 momka "Nasilje mora odmah biti sankcionisano"

Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Nerin Dizdar objavio je na društvenim mrežama da je noćas u Stocu pretučeno četvoro povratničke djece, dodajući da su u pitanju četiri zlatna momka.

(FOTO) DRAMA U STOCU Brutalno PRETUČENA 4 momka "Nasilje mora odmah biti sankcionisano"
FOTO: GORAN ŠURLAN/RINGIER

Mučki su im zasjedu na povratku sa utakmice u maniru razbojnika napravili nepoznati počinitelji sa više automobila na ulazu u Stolac. Zatim su ih brutalno pretukli, mučili, naveo je Dizdar.

Ovakvo nasilje, kako je dodao, mora biti hitno i najstrože kažnjeno.

– Podrška mladićima i njihovim porodicama mora biti bezuvjetna, odlučna i jasna, kao i reakcija policije i pravosuđa. Predugo, već preko 25 godina kada su napadi na povratnike u pitanju slušamo fraze o ‘istragama u toku’ i ‘nepoznatim počiniteljima’. Dosta je više. Nasilje nad povratnicima mora biti odmah sankcionisano – naveo je federalni ministar.

Od MUP i Tužilaštva, kako je istakao, očekuje reakciju, “brzu istragu, privođenje i osudu kriminalaca – ništa manje od toga“, pišu Nezavisne novine.

Pročitajte još

Krug mogućih počinitelja nije posebno veliki. Od svih činitelja društvenog poretka, od lokalnog do državnog nivoa, očekujem jedinstvenu, nedvosmislenu podršku povratnicima. Ministarstvo će iz svoje nadležnosti učiniti sve za ove mladiće i njihove porodice, naglasio je Dizdar.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu