Hronika

"Kada bih mogla na tren da te zagrlim i poljubim" Potresne riječi majke Petra Mitrovića koji je tragično stradao u pucnjavi u Mladenovcu, svako slovo para dušu (FOTO)

Još uvijek sanjam da ćeš se vratiti, da ćeš me iz ružnog sna probuditi, da ćeš mi reći da sam sve to sanjala i da te nikada nisam sahranila.

"Kada bih mogla na tren da te zagrlim i poljubim" Potresne riječi majke Petra Mitrovića koji je tragično stradao u pucnjavi u Mladenovcu, svako slovo para dušu (FOTO)
FOTO: DRUŠTVENE MREŽE/SCREENSHOT

Na društvenim mrežama osvanula je potresna objava Biljane Mitrović, majke Petra Mitrovića koji je preminuo 23. juna u Urgentnom centru, kao deveta žrtva masakra koji je počinio Uroš Blažić 4. maja 2023. godine u Duboni i Malom Orašju.

– Svaki novi dan bez tebe sine, sa suzama u očima počinje svako novo jutro. I pitam se zašto sudbina mi te uze. Kad bi mogla bar na tren da te zagrlim i poljubim. Našu bol niko ne razumije, samo mi se razumijemo koji smo izgubili naše anđele – samo su neke od potresnih poruka neutješne majke čiji je sin tragično stradao.

Počinilac masovnog ubistva u Mladenovcu
FOTO: MILAN ILIĆ/RINGIER

Podsjetimo, Uroša Blažića policija je uhapsila u selu u okolini Kragujevca. Nakon izvršenog masakra u okolini Mladenovca, Blažić je oteo taksi vozilo, kojim se dovezao do naselja Grošnice, gdje se sakrio u ujakovoj šupi. Nakon hapšenja, masovni ubica priznao je svoje zločine pravdajući ih nepravdom društva koje se reflektovalo na njega.

Pročitajte još

Još je i izjavio i da su mještani stvarali zavjeru protiv njega, da se o njegovom ocu pričalo loše i da je kriminalac, a okidač da pobije ljude bilo je i navodno ismijavanje u školi jer je, kako kaže, tamnije puti.

Psihijatrijskim vještačenjem je pokazano da je Blažić u trenutku svog krvavog pira bio u svjesnom i uračunljivom stanju.

– Vještačenje nije pokazalo da on nije bio uračunljiv ili da na bilo koji način nije mogao da shvati značaj djela, niti da nije bio svjestan svog ponašanja – kaže advokat porodice Panić, Ivan Milosavljević, piše Blic.

Urošu Blažiću, koji i iza rešetaka pravi incidente, pritvor je produžen do 30. oktobra. Maksimalna kazna koju može da dobije je 20 godina robije za devet oduzetih mladih života, jer u trenutku zločina nije imao punu 21 godinu.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu