Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

“KADA ĆE OBJASNITI ŠTA JOJ JE” Merkelova opet prekršila protokol i to je već SEDMI PUT

Svijet
Autor:

Foto: Tanjug/AP

Njemačka javnost se već duže vrijeme pita šta je s njihovom kancelarkom. Angela Merkel ćuti kao zalivena, a cijela zemlja može samo da nagađa. Nakon što je ljetos tri puta zaredom dobila napad drhtanja tokom zvaničnih susreta, od 11. jula goste dočekuje sjedeći.

Poslednji put prilikom posjete srpske premijerke Ane Brnabić, koja je dočekana uz sve vojne počasti. Dok je orkestar Bundesvera svirao himne, Merkel i njena gošća su sjedile, što je očigledno kršenje protokola, piše nemački Bild.

Kancelarka je čak sedam puta sjedila dok su svirane državne himne u prisustvu šefova vlada, od toga šest puta u sjedištu kancelara, gdje su gosti takođe sjedili. Jedini izuzetak je Peking tokom posjete Kini prije dvije nedjelje, Merkelova je sjedila, dok je kineski premijer Li Kećijang stajao pored nje.

– Ne vjerujem da je riječ o psihičkom problemu, anksioznosti, traumi ili fobiji, već o stanju fizičke iscrpljenosti – komentarisao je napade drhtanja direktor Klinike za psihijatriju i psihoterapiju Univerzitetske bolnice u Minhenu prof. Peter Falkaj.

Navodno objašnjenje je nedostatak vode. Posle tri čaše je sve ponovo bilo u redu.

Poslije trećeg napada drhtanja, kancelarka je stanje objasnila psihosomatskom reakcijom i istakla da je sigurna da je “sposobna da radi”.

Tjelesni psihoterapeut Ulrih Zolman ocjenjuje da se kancelarka osjeća sigurnije kada sjedi. U stresnim situacijama uvijek je prisutan strah, koji lakše podnosimo ako sjedimo.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO