Kultura

"KADA JE UMRO, OSTALA JE SAMO TUGA" Neda Arnerić je imala 3 braka, a smrt trećeg supruga NIJE PREBOLJELA

Neda Arnerić je preminula danas, ostavivši iza sebe neutješnu porodicu i sve one koji su voljeli njen lik i djelo.

"KADA JE UMRO, OSTALA JE SAMO TUGA" Neda Arnerić je imala 3 braka, a smrt trećeg supruga NIJE PREBOLJELA
FOTO: RAS SRBIJA

Slavna glumica je više od 35 godina bila u skladnom braku s Miloradom Mešterovićem, koji je preminuo nakon teške bolesti u januaru prošle godine.

Imala je 3 braka.

Neda je bila u ljubavi s Dejanom Karaklajićem, sa kojim je snimila hit komediju “Ljubavni život Budimira Trajkovića”, ali i sa legendarnim glumcem Radetom Markovićem, koji je bio 32 godine stariji od nje. To je bila “zabranjena ljubav”.

Ah, Rade Marković je i te kako značajan za mene. S njim sam proživjela tri divne godine. Sada se začudim koliko je bio stariji od mene, ali među nama se sve fenomenalno uklapalo. Nisam shvatala zbog čega se svi zgražavaju i hvataju za glavu zbog nas dvoje, na čelu s mojom mamom. Možete da zamislite – rekla je Neda Arnerić tokom jednog intervjua.

Ogromnu razliku u godinama nije osjećala.

– S njim sam naučila da volim ozbiljnu muziku, da čitam pametne pisce, pripremam ulogu za pozorište. Naučila sam da skijam, da igram tenis, šetali smo po planinama, zavoljela sam prirodu… Bilo nam je prelijepo. I sve dok je Rade bio živ, kada god bismo se sreli, s nostalgijom smo se prisjećali tih naših godina. On je imao veliku ulogu u mom životu – govorila je Neda.

Pročitajte još

Svi su bili protiv tog braka, a posebno glumičina majka. Neda je igrala u filmu Radetovog sina, režisera Gorana Markovića. On je stariji od nje, a u šali ju je zvao maćehom i tražio džeparac za izlazak.

– Goran je bio beskrajno duhovit čovjek. U vrijeme kad sam bila u braku s njegovim tatom, to je za sve nas bila smiješna situacija. Bila sam mu, zapravo, maćeha. Pa me zafrkavao: “Mama, daj mi džeparac za bioskop”, ili “Mama, jesi spremila nešto za ručak”. On je okrenuo sve na šalu, nije mu to teško padalo, kao ni meni. A poslije je i Goran povukao na tatu, jer je uvijek imao mlađe žene. Ne pada jabuka daleko od stabla – rekla je Neda Arnerić jednom prilikom za jedan hrvatski medij.

Ona je na snimanju filma “Užička republika” pozvala agenta i saopštila mu da otkazuje ulogu, jer se udaje. Agent joj je odgovorio da može da zaboravi na svjetsku karijeru, što Nedi nije smetalo. Brak je trajao dvije godine, ali su glumica i režiser ostali dobri prijatelji. Dejan joj je kupio prvog psa, pinča, koji je živio 17 godina, piše Blic.

U septembru 1981. upoznala je svog trećeg supruga, dr Milorada Mešterovića, koji je po profesiji bio maksilofacijalni hirurg, a preminuo je prošle godine. Odgledao je predstavu “Mušica” u kojoj je Neda glumila, nakon čega su otišli na večeru.

Poslije nekoliko dana su počeli da žive zajedno, a naredne godine su se vjenčali. Suprug joj je prvenstveno, kako je govorila, bio prijatelj, pa tek onda ljubavnik. Imali su skladan odnos.

– On je meni sve – sin, brat, muž, tata, ljubavnik i prijatelj. Toliko sam srećna što smo izgurali zajedno. Bilo je tu raznih čudesa, nismo bili sveci, ali smo najveći prijatelji – iskreno je jednom prilikom ispričala.

– Kada je umro, ostala je samo tuga – rekla je Neda Arnerić.

Iako je željela da ima djecu, to joj za života nije dato. Nekoliko puta je otvoreno govorila o tome.

– Nemam djecu, ali to nije zato što ih nisam željela. Jednostavno, nije mi se posrećilo. Ipak, iz te situacije danas mogu da zaključim kako iz svakog zla ne mora da proistekne zlo. Vidim da je sada, u ovom poremećenom sistemu vrijednosti, teško odgajati djecu, a to mi je lijepo objasnila i jedna moja prijateljica. Oko mene je mnogo mališana, jer pored djece moje drugarice, koju doživljavam kao svoju, uz mene su i nasljednici mog brata. Moja prijateljica objašnjava da su djeca kao projekat. Iako mi je to zvučalo kao hladna izjava, pojasnila mi je da na djecu treba gledati kao na arhitektonski projekat koji treba da se gradi i u koji mora mnogo da se ulaže da se ne bi srušio. Na kraju, on može da ispadne savršen, ali dešava se i da propadne. Tako je danas i sa vaspitanjem djece, što nije bilo u moje vrijeme. Mi smo sami rasli i nije bilo straha od ulice – pričala je Neda u jednom intervjuu za “Story” prije nekoliko godina.