Banjaluka

KAKAV MALER Tamara je u nagradnoj igri OSTALA BEZ STANA, njena reakcija je NEVJEROVATNA

Tamari Ćulum iz Banjaluke bukvalno je iz ruku izmakao dvosoban stan od 67 kvadrata u banjalučkom naselju Lauš, koji se dodjeljivao u velikoj nagradnoj igri Vlade RS “10 računa izbroji i stan osvoji”.

KAKAV MALER Tamara je u nagradnoj igri OSTALA BEZ STANA, njena reakcija je NEVJEROVATNA
FOTO: RTRS/SCREENSHOT

Koverat sa njenim imenom izvučen je među čak 1,8 miliona pisama, ali zbog dva nevažeća fiskalna računa od 24. maja, nagrada joj nije mogla biti uručena. Podsjećamo, računi za nagradnu igru nisu smjeli biti stariji od 1. juna.

Dok cijela Srpska pokušava da se stavi u njenu kožu, ljudi raspredaju šta bi radili da im se dogodio takav peh, Tamara je krajnje veselo odgovarala pitanja novinara Srpskainfo kada smo je danas pozvali.

Kako poručuje, “ne može da izgubi nešto što nije ni imala”, a u svemu joj je najžalije komšija koji su se istinski obradovali i pohrlili da im čestitaju.

Tamara sa roditeljima živi u porodičnoj kući upravo u naselju Lauš i svaki dan prolazi pored zgrade u kojoj su stanovi dijeljeni u nagradnoj igri.

Dok su pojedinci prikupili i po 300 koverata sa fiskalnim računima, Ćulumi su za igru poslali tek šest koverata, od toga samo dva na Tamarino ime.

Kako za Srpskainfo priča ova studentkinja na smjeru hotelijerstvo, računi sa spornim datumom su slučajno bili na stolu, i tako su i poslati.

Direktno izvlačenje nisu pratili, samo su odjednom svim ukućanima počeli da zvone telefoni, dok su komšije uzbuđeno kucale na vrata.

Telefoni su zvonili, moj, mamin, tatin, fiksni, ali mi je najžalije komšiluka koji se toliko razoračarao. Nadam se da je stan otišao nekome koje je stvarno potreban – govori Tamara za Srpskainfo, koja kaže da inače ne igra nagradne igre.

Pročitajte još

Prioritet joj je za sada da završi fakultet i upiše master.

– Sljedeći put dobijam dva stana – optimistično poručuje Tamara za kraj našeg razgovora.

Podsjećamo, četvrti stan u posljednjem izvlačenju nagradne igre Vlade RS pripao je Elvis Džaferagiću iz Prijedora, koji radi u Banjaluci, a zajedno sa djevojkom je poslao 180 koverata.

U prethodnim izvlačenjima stanove su dobili Igor Dačević iz Banjaluke, Gordana Starčević iz Banjaluke i Bojan Milinović iz Trna.

Građani su od polovine jula mogli slati po 10 fiskalnih računa sa teritorije Srpske, ali koji nisu smjeli biti stariji od 1. juna. Ovu igru su organizovali Vlada RS i Udruženje ekonomista “SWOT”.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije