Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

KAKO IZBJEĆI KOLAPS Odbornici zatražili reviziju rada Doma zdravlja

Regioni
Autor:

Foto: Srna

Ozren Petković

Odbornici Skupštine opštine Petrovo zatražili su na današnjem zasjedanju reviziju rada Javne zdravstvene ustanove Dom zdravlja “Ozren”, koja prema izvještaju o radu za prošlu godinu, ima kratkoročne obaveze od 2.083.247 KM uz 203.420 KM dugoročnih obaveza, saopšteno je iz opštinske uprave Petrovo.

Odbornici vlasti i opozicije ocijenili su da je stanje u ovoj zdravstvenoj ustanovi loše, te je radi izbjegavanja kolapsa zatraženo da bude urađen revizorski izvještaj o radu, kao i da u roku od 90 dana bude zakazana i održana tematska sjednica.

Načelnik opštine Petrovo Ozren Petković kaže da se u rješenje dugogodišnjih problema Doma zdravlja, osim lokalne zajednice, moraju uključiti i resorno ministarstvo, republički organi i institucije.

On je izrazio zadovoljstvo što je ova lokalna zajednica prošlu godinu završila sa budžetskim suficitom, te što su izvještaji o izvršenju budžeta, kao i završni račun za 2018. godinu, usvojeni bez rasprave.

Načelnik opštinskog Odjeljenja za privredu i finansije Željko Đurić pojasnio je da je do viška prihoda u odnosu na rashode došlo usljed većeg ostvarenja poreskih prihoda od planiranih, a sa druge strane smanjenja pojedinih troškova u odnosu na plan.

Na današnjoj sjednici usvojeni su izvještaji o radu u prošloj godini Javne ustanove “Kulturno-turistički i sportski centar” i Centra za socijalni rad Petrovo, a u funkciji Skupštine preduzeća, Skupština opštine usvojila je izvještaj o radu Javnog komunalnog preduzeća “Voda” u Petrovu.

Odbornici su donijeli odluku o umanjenju rente, dali saglasnost na cjenovnik komunalnih proizvoda i usluga, te donijeli odluku o izmjeni odluke o uređenju prostora i građevinskom zemljištu.

Odobrena su sredstva u iznosu od 3.000 KM za izgradnju spomenika poginulim borcima u Milinom selu na Ozrenu.

Odbornici su donijeli odluku da će po principu “marka na marku”, opština i građani sufinansirati asfaltiranje četiri dionice puteva – po dvije u Karanovcu i Sočkovcu.

U Karanovcu će biti asfaltirana dionica puta ka Grabovoj kosi, te dio puta ka Pejićima, dok će u Sočkovcu biti asfaltirane dionice puteva Stjepanovića sokak i Kamenici-Bare.

Bez rasprave je usvojena informacija o upisu učenika u prvi razred osnovne škole u školsku 2019/20. godinu, u kojoj je navedeno da je za narednu školsku godinu u obje osnovne škole upisano ukupno 47 učenika, što je za dva učenika manje u odnosu na prethodnu školsku godinu.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO