Hronika

"KAO DA SAM KRIMINALAC" Mostarca uhapsili zbog objava na TikToku, otkriva ZA ŠTA GA OPTUŽUJU (VIDEO)

Mostarski TikToker Hrvoje Miletić koji broji preko 79 hiljade pratilaca i 1,5 miliona lajkova juče je uhapšen zbog objave videa u kojem voz kroz Hercegovinu prelazi preko povrća i drugih predmeta.

"KAO DA SAM KRIMINALAC" Mostarca uhapsili zbog objava na TikToku, otkriva ZA ŠTA GA OPTUŽUJU (VIDEO)
FOTO: HRVOJE MILETIĆ/TIKTOK

Kako navodi Miletić zbog ove objave 24 sata proveo je u pritvoru.

Za Klix on govori o ovom iskustvu nakon što je danas izašao iz pritvora.

– Juče iza podne su mi pripadnici FUP upali u stan i izvršili pretres, oduzeli mobilne telefone, a mene priveli kao da sam neki kriminalac – kaže Miletić.

Tokom privođenja kako nastavlja su mu rekli da je počinio krivično djelo ugrožavanja u saobraćaju opasnim radnjama.

– Odveli su me na mjesto događaja gdje sam snimao videa, kakao bi uradili vještačenje, a onda su me smjestili u pritvor gdje sam sam proveo 24 sata. To je za mene bilo strašno iskustvo. Mala prostorija sva u betonu, dva sa dva metra, bez dovoljno vazduha i mogućnosti za bilo kakvu komunikaciju osim sa policajcima – priča mostarski TikToker koji nije slutioda će zbog videa tako završiti.

Naglašava kako su pripadnici FUP prema njemu bili korektni koliko je to moguće, ali bez obzira na to iskustvo koje je doživi ne želi nikome.

– Rekli su mi da će protiv mene biti podnesena krivična prijava i da sam obaveza odazvati se na poziv suda – kaže Miletić za Klix.

Poručuje da videa sa opasnim radnjama više neće praviti, te preporučuje svima koji se sličnim aktivnostima bave da sa tim prestanu kao im se ne bi isto dogodilo što i njemu.