Društvo

Kao djevojčica šarala je zidove svoje sobe: Sara Bambarez, slikarka koja je talenat otkrila tokom karantina (VIDEO)

Osamnaestogodišnja Sara Bambarez iz Istočnog Sarajeva svoj raskošni talenat za slikanje razvija i njeguje. Njene slike već su izazavale veliku pažnju. Ova mlada svestrana djevojka osim slikanja uspješna je i karatiskinja, a dogodine planira da upiše arhitekturu.

Kao djevojčica šarala je zidove svoje sobe: Sara Bambarez, slikarka koja je talenat otkrila tokom karantina (VIDEO)
FOTO: RTRS/YOUTUUBE/SCREENSHOT

Sara je uvijek voljela da crta, pa je kao djevojčica šarala zidove svoje sobe, crtala u školskom bloku i sama vremenom spoznavala svoj talenat i razvijala ga. Nikada nije uzimala privatne časove niti pohađala časove crtanja. Јednostavno njen talenat sam je pronašao put i uobličio se kroz njene slike.

Eksploziju talenta otkrila je u doba pandemije virusa korona kada je na snazi bio karantin, pa je zatvorena u četiri zida odlučila da napravi svoju prvu sliku u velikom formatu. Slika je sama po sebi bila zahtjevna, posebno zbog motiva Kosovskog boja.

Okolina je bila oduševljena Sarinom prvom slikom i uskoro su počele da se nižu narudžbe. Tada je otkrila da je posebno oduševljava slikanje konja pa u tom periodu nastaje nekoliko slika na kojima dominira ova snažana i plemenita životinja. Ali počela je i da eksprimentiše sa drugim motivima u različitim tehnikama.

Osim ljubavi prema slikanju, ova naizgled nježna djevojka već 11 godina trenira i karate gdje je ostvarila zavidne rezultate. Birajući svoje buduće zanimanje, jer sljedeće godine završava srednju školu, dvoumila se između likovne akademije i arhtikture, ali ipak se odlučila za ovo drugo mada se, kako kaže, slikanja nikada neće odreći, piše RTRS.

Prihvati notifikacije