Svijet

KAO IZ HOROR FILMOVA Grupa Italijana seksualno iskorišćavala djecu migranata

Mala opstina Mondragone, na jugu Italije blizu grada Kaserta, proteklih dana bila je u centru paznje kao novo zarište Covid-19, među stranim radnicima koji tu žive i rade.

KAO IZ HOROR FILMOVA Grupa Italijana seksualno iskorišćavala djecu migranata
FOTO: MASSIMO PERCOSSI/EPA

Pobuna stranih radnika, protiv karantina, prerasla je u sukob između lokalnog stanovništva i stranaca, a Italijani su, strane radnike većinom Bugare, optuživali da šire zarazu i kriminal.

Međutim, prema pisanju dnevnog lista Avenire, žrtve kriminala u tom gradu su upravo stranci, jer je policija otkrila i privela pravdi grupu Italijana koji su seksualno iskorisćavali maloljetne migrante bez roditeljske pratnje.

U presudi sudija navodi, kako piše list, da su seks sa djecom plaćali po pet ili deset evra, pićem, cigaretama ili dopunom za mobilni telefon.

Djeca koja su seksualno iskorisćavana su maloljetni migranti, koji su dosli u Italiju bez roditelja, a porijeklom su Bugari, Egipcani, Albanci.

Prema pisanju lista Avenire, 62 stranice presude su kao iz horor filmova. Osuđeni Italijani su u međusobnim razgovorima, koje je policija snimila, pokazali okrutnost, aroganciju, uvjerenje da su superiorni, nekažnjivi i totalnu odsustvo saosjećanja prema patnji maloljetnika.

Istovremeno su u međusobnim razgovorima su hvalili mjere desničarskih političara protiv stranih radnika, a jedan je čak pokrenuo kampanju protiv stranaca, prihvatnih centara i nevladinih organizacija koje su se brinule o strancima.