Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

KAO U FILMOVIMA Onesposobili kamere da bi opljačkali bankomat, pa ih iznenadila policija

Hronika
Autor:

Foto: Avaz/RAS Srbija

Pripadnici Policijske stanice Gornji Vakuf – Uskoplje u noći s utorka na srijedu spriječili su pljačku bankomata u ulici Kralja Tomislava u Gornjem Vakufu – Uskoplju, potvrđeno je danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona.

Drski pljačkaši, koji očito nisu znali da je u toku akcija kodnog naziva “Bankomat” te da policajci vrše pojačan obilazak bankomata, nabasali su na policiju. Policajci su, naime, uočili vozilo tamnije boje iz kojeg su izašle tri maskirane osobe.

Kao u akcionim filmovima, pljačkaši su nasprejali sigurnosne kamere na banci i trgovini koja se nalazi u blizini banke. U tom trenutku su istrčali policajci i spriječili pljačku bankomata. Uprkos hitroj reakciji policije, pljačkaši su uspjeli pobjeći i za njima se intenzivno traga.

Policajci su digli na noge sve raspoložive policijske patrole, a alarmirali su i susjedne policijske stanice koje su krenule u pronalazak vozila i razbojnika te češljanje užeg i šireg područja Gornjeg Vakufa – Uskoplja.

Prema zvaničnim informacijama, na području Srednjobosanskog kantona tokom 2019. godine izvršena su četiri napada na bankomate, i to u Bugojnu, Gornjem Vakufu – Uskoplju, Novom Travniku i Kreševu. Tom prilikom pričinjena je znatna materijalna šteta.

Pljačkaši obično imaju isti modus operandi. Tipuju određeni bankomat, a potom maskirani i naoružani dolaze i ubrizgavaju plin ili druge zapaljive i eksplozivne materije te ga tako doslovno raznesu. Potom pokupe novac i nestaju bez traga.

Ovaj vid kriminala rasprostranjen je na čitavom Balkanu, pa i Evropi.

(Avaz)

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO