Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

KATASTROFE VELIKIH RAZMJERA Ovo su mračna predviđanja Baba Vange za 2020. godinu

Svijet
Autor:

Foto: HISTORY/Youtube/Screenshot

Predviđanja Babe Vange, bugarske slijepe “proročice”, već decenijama zanimaju ljude koji vole da čitaju o proročanstvima. Postoje brojna različita tumačenja njenih navodno proročanskih riječi, a zovu je i “balkanski Nostradamus”. Zato mnoge zanima i šta je ona predvidjela za 2020. godinu.

Prema onima koji se bave tumačenjem njenih riječi, 2020. godina neće biti baš najbolja. Tumači tako tvrde da je Baba Vanga predvidjela da će Pakistan, Kina, Japan i Aljaska 2020. godine doživjeti ogromne poplave.

Zemljotres jačine 7,5 stepeni pogodiće Aziju 2020, godine i očekuje se mnogo ljudskih žrtava, kažu tumači. Oni koji tvrde da znaju proročanstva Vange smatraju da je bugarska vidovnjakinja vidjela da će na Rusiju pasti veliki meteor koji će izazvati katastrofu.

Dalje, ona navodno predviđa propast Evropske unije. Kako prenose britanski mediji, ona je vidjela novu veliku ekonomsku krizu, kao i to da će Evropa ostati bez velikog broja stanovnika.

Ako je vjerovati tumačima proročanstava Babe Vange, ruski predsjednik Vladimir Putin biće u opasnosti jer će je neko iz njegovog obezbjeđenja navodno pokušati da ga ubije. Međutim, nije jasno koliko bi trebalo da budu precizna njena predviđanja, s obzirom na to da ona sama nije ništa zapisivala.

Sami tumači su za neka od njenih predviđanja samo promijenili godine. Tako na primjer, pošto se 2019. godine nije desio atentat na Putina, tumači sada navode 2020. godinu kao vrijeme kada će se to desiti.

Ko je Baba Vanga?

Žena čije je pravo ime Vangelija Gušterova (1911 – 1996) rođena je u sjevernomakedonskom gradu Strumici, a oslijepela je u djetinjstvu kada ju je navodno tornado podigao u vazduh i bacio na zemlju. Od tada je tvrdila da može da vidi budućnost.

Neko vrijeme je živjela u Domu za slepe u Zemunu gdje je naučila da čita Brajevu azbuku na srpskom jeziku, plete i svira klavir. Poslije udaje nastanila se u bugarskom gradu Petriču. Danas ima više miliona ljudi širom svijeta koji vjeruju da je ona imala paranormalne sposobnosti, između ostalih, telepatiju i vidovitost, a neki tvrde da je “komunicirala sa vanzemaljcima”.

Vanga je 1939. oboljela od pleuritisa, odnosno zapaljenja plućne maramice, a ljekari su joj tada predviđali brz kraj života. Međutim ona se oporavila. Vangu su posećivali i brojni svjetski velikodostojnici, poput samog bugarskog cara, a njen savjet tražio je i Leonid Brežnjev.

Postala je svjetski poznata pošto je navodno predvidjela potonuće Kurska 2000. godine. Navodno je 1989. godine predvidjela teroristički napad na SAD, kada je rekla da vidi “dvije čelične ptice” kako padaju sa neba, prenosi Blic.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO