Politika

Kavazović o paradžematima i Dodiku „Konstantno napada Islamsku zajednicu i pokušava je uvući u politička previranja“

Poglavar Islamske zajednice BiH, reisul-uleme Husein-ef. Kavazovića, ocijenio je da predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik ima potrebu da polarizuje društvo i pokušava Islamsku zajednicu uvući u politička previranja.

Kavazović o paradžematima i Dodiku „Konstantno napada Islamsku zajednicu i pokušava je uvući u politička previranja“
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Kavazović je to rekao za Minu, nakon što je Dodik ponovo prozvao Islamsku zajednicu u Bosni i Hercegovini da prikriva postojanje takozvanih paradžemata.

-Dugo nisam komentarisao populističke izjave predsjednika manjeg bosanskohercegovačkog entiteta, pa neću ni ovu. Očita je njegova potreba da polarizuje društvo, stvara konflikte i konstantno napada Islamsku zajednicu i pokušava je uvući u politička previranja. Beskorisna je to rabota kao i pokušaji da se izmisli bezbjednosna opasnost od takozvanih paradžemata, iako je intencija zlonamjerna i očit pokušaj da se sakriju stvarni problemi – izjavio je reisul-ulema.

Pročitajte još

Podsjećamo, predsjednik RS Milorad Dodik rekao je da se zna da i danas policija Federacije BiH ne smije da uđe u neka sela u kojima postoje jake islamističke grupe, te istakao da priču o paradžematima u BiH nije izmislila RS.

– Tu smo jasni, kao i o paradžematima koje pokriva Islamska zajednica predvođena poglavarima Huseinom Kavazovićem. Neka tuže za ovo, jer se sve ovdje želi tužiti – rekao je, između ostalog, Dodik.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije