Hronika

Kazne su se samo nizale: Zbog tehničke neispravnosti vozila kažnjen 31 vozač

Pripadnici Policijske uprave Gradiška sankcionisali su 31, od kontrolisanih 35 vozača tokom regionalne akcije pojačane kontrole učesnika u saobraćaju sa akcentom na tehničku ispravnost vozila, saopšteno je iz ove uprave.

policajac
FOTO: MUP RS

Sankcionisano je 29 učesnika zbog tehničke neispravnosti vozila, dok su dva vozača odbila da njihova vozila budu podvrgnuta vanrednom tehničkom pregledu.

Pročitajte još

Iz Policijske uprave Gradiška su podsjetili da će vozač koji upravlja vozilom bez ispravnih propisanih uređaja za upravljanje, zaustavljanje, guma i uređaje za spajanje vučnog i priključnog vozila, biti isključen iz saobraćaja i kažnjen od 100 do 300 KM.

– Novčanom kaznom od 40 KM biće sankcionisan vozač koji upravlja vozilom koje nema ispravne propisane ostale uređaje ili opremu (svjetlosno-signalne uređaje, uređaje za davanje zvučnog signala…) – navedeno je u saopštenju.

Iz Policijske uprave Gradiška apeluju na učesnike u saobraćaju da poštuju zakonske propise, te da upravljaju tehnički ispravnim vozilima, kako bi vlastitu sigurnost i sigurnost drugih građana podigli na što veći nivo.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu