Društvo

KAŽNJEN SA 1.000 KM Jedan ugostiteljski objekat prekršio mjere

Nadležni inspektori su protekle sedmice obavili su 761 kontrolu poštovanja preventivnih mjera zaštite od epidemije u zajednici i radnim sredinama i samo su kod jednog ugostitelja utvrđene nepravilnosti, zbog čega je izrečena kazne u iznosu od 1.000 KM.

KAŽNJEN SA 1.000 KM Jedan ugostiteljski objekat prekršio mjere
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Na osnovu navedenih pokazatelja, može se konstatovati da su pojačan inspekcijski nadzor i preduzimanje oštrijih mjera prema nesavjesnim pojedincima koji krše zakon, rezultirali smanjenjem broja kontrola sa utvrđenim nepravilnostima, saopštili su iz Inspektorata RS.

Pročitajte još

– Generalno, privredni subjekti su pokazali odgovornost, spremnost za saradnju i sprovođenje preporuka i uputstava zdravstvenih stručnjaka o mjerema kojih se trebaju pridržavati, s ciljem nesmetanog rada i suzbijanja bolesti izazvane virusom korona. Inspekcija i u narednom periodu nastavlja sa pojačanim kontrolama na terenu. Pozivamo privredne subjekte da i dalje nastave dosljedno sprovoditi preventivne mjere, da na taj način pruže podršku svim organima i institucijama koje preduzimaju velike napore kako bi zaštitili zdravlje stanovništva i da inspektorima na terenu budu saradnici i partneri. Imajući u vidu da je epidemiološka slika pogoršana, pozivamo i građane da prevenciju stave na prvo mjesto i da na svom primjeru pokažu odgovornost u ponašanju – poručuju iz Inspektorata RS.

U okviru sprovođenja navedenih mjera, do sada je obavljeno preko 25.500 inspekcijskih kontrola u kojima su izrečene kazne u iznosu od oko 365.000 KM, dok je za 30 objekata izrečena mjera zabrane rada.