Hronika

"KĆERKU MI JE ZAKLAO MONSTRUM" Majka mučki ubijene Jasmine nije znala za njenu vezu sa opštinarom

Kćerku mi je zaklao monstrum koji je poznat po tome što proganja žene.

"KĆERKU MI JE ZAKLAO MONSTRUM" Majka mučki ubijene Jasmine nije znala za njenu vezu sa opštinarom
FOTO: DRUŠTENE MREŽE/ SCREENSHOT/GO KOCELJEVA

 Da sam znala da je moja Jasmina u vezi sa njim, sve bih učinila da je razdvojim od njega. Neka je proklet što je digao ruku na moje dijete, priča očajna Darinka Puretić iz sela Svileuve kod Koceljeve, majka Jasmine Puretić Lazarević (46) koju je u srijedu uveče nožem izmasakrirao ljubavnik Radovan Ranisavljević (57).

Stravičan zločin dogodio se u Bariču, u kući koju je Jasmina iznajmljivala u posljednja dva mjeseca, nakon što je napustila muža. Radovan se merdevinama popeo do prozora, pa upao u kuću i nožem izbo nesrećnu Jasminu po grudima i vratu. Zatim je autom otišao do mosta na putu Šabac – Ruma u namjeri da skoči s njega, ali su ga spasili policajci, prenosi Blic.

Pomahnitali Ranisavljević navodno nije mogao da se pomiri sa tim da Jasmina neće više da se viđa sa njim, a nakon hapšenja priznao je zločin.

Darinka Puretić je ispričala da sve do ubistva njene kćerke nije znala da je Jasmina u tajnoj vezi sa Radovanom.

– Sa kćerkom sam se posljednji put čula nekoliko dana prije zločina. Pričale smo dugo, ali mi nije pominjala neke probleme. Muž i ja smo znali da ona hoće da se razvede, ali kada sam je pitala zašto, samo je rekla: “Moram, ne mogu više sa njim da budem” – priča Darinka.

I Jasminin otac Miroslav je tek poslije ubistva saznao da je njegova kćerka bila sa Radovanom.

– Taj monstrum svima je poznat po tome što proganja žene. Kada mu se neka djevojka ili žena dopadne, počinje da je proganja, a ako ga odbije, on počne da joj prijeti. Takav je on. Skot! Muževi su ga prebijali jer im je proganjao žene, ali on se nije smirivao – kazao je otac Mirosav i dodao da mu nije jasno kako Radovana, koji je zaposlen u opštini Koceljeva, niko nije otjerao s tog radnog mjesta, kad svi znaju kakav je.

“Prije dvije godine počele trzavice”

Roditelji ubijene žene ističu da je Jasmina imala lijep brak i dvoje divne djece, ali da je prije dve godine nešto krenulo loše.

– I ona i njen muž Petar digli su kredite da kupe kuću na Umci i da se skuće. Međutim, ta kuća nije imala uredne papire i od tada su među njima počele trzavice – rekla je Darinka.

Podsjećanja radi, Ranisavljević je radio kao načelnik Odeljenja društvene delatnosti u opštinskoj upravi u Koceljevi, a bio je dugogodišnji predsjednik Mjesne zajednice sela Svileuve, u kom mu žive supruga, sin, kćerka i troje unučića. Osim toga, on je i dalji rod sa Jasminom Puretić koju je zvjerski ubio.