Društvo

KFOR uputio izvinjenje osoblju i djeci vrtića "Vozač pogriješio put i ušao u dvorište da bi se okrenuo"

Komanda Kfora izvinila se zbog današnjeg incidenta u Leposaviću kada je njihovo vozilo ušlo u dvorite vrtića, navodeći da se to dogodilo jer su promašili put.

KFOR uputio izvinjenje osoblju i djeci vrtića "Vozač pogriješio put i ušao u dvorište da bi se okrenuo"
FOTO: NENAD BOŽOVIĆ / RINGIER

Iz Komande su u saopštenju pojasnili da je do manjeg incidenta došlo zbog greške vozača koji je slučajno promašio put i ušao u dvorite vrtića u Leposaviću.

Oni su naveli kako su slučajno skrenuli u pogrešnu ulicu koja je postala ćorsokak.

– Pošto se put naglo završio, tražili su da uđu na parking obližnjeg vrtića da se okrenu i vrate putem kojim su došli, ali zbog jezičke barijere, nerazumijevanja jezika, patrola nije mogla da saopšti svoje `nevine namjere` tražeći da im obezbjeđenje otvori kapiju –  navode iz Komande Kfora.

Pročitajte još

Oni navode i da je vojnik Kfora u panciru i sa oružjem u rukama izašao iz auta i otvorio kapiju, što je kod djece i osoblja u vrtiću izazvalo uznemirenost.

– Izvinjavamo se zbog eventualnih nesporazuma i izvinjavamo se ako smo ometali rad vrtića i želimo da uvjerimo sve da će Kfor uvijek djelovati radi garantovanja bezbjednog okruženja za sve građane – ističu iz Komande Kfora -a i dodaju da je slučajni ulazak patrole trajao 10 minuta.

Direktor objekta “Naša radost” Zorica Jovanović rekla je da je u momentu kada su vojnici Kfora oko 12.30 časova sa oružjem u rukama ušli u dvorište obdaništa u Leposaviću i krenuli ka ulaznim vratima, oko 300 mališana svih uzrasta bilo u zgradi.

Ona je navela da su dva vojnika Kfora izašla iz džipa i da su radnici obezbjeđenja vrtića probali da razgovaraju sa njima, ali da vojnici to nisu željeli već su insistirali da im se otvore vrata glavnog ulaza.

– Pošto mi to ne radimo, jer je to nedopustivo zarad bezbednosti naše dece, pogotovo ne ljudima koji su naoružani i koji ne žele nikakvu komunikaciju sa nama. Mi to nismo uradili, a oni su se zadržali u krugu naše ustanove duže od deset minuta. Zatim su se vratili istim putem odakle su došli i izašli iz našeg kruga –  rekla je Jovanović.

Prihvati notifikacije