Hronika

KINEZ BRUTALNO PRETUKAO DJEČAKA Ogorčeni otac sumnja da tužilaštvo ODUGOVLAČI sa postupkom kako bi NASILNIKU UBLAŽILI KAZNU

Dragan P. otac pretučenog dječaka (12) izrazio je sumnju da dobojsko tužilaštvo odugovlači sa postupkom protiv osumnjičenog kineskog državljanina Lin Jsonga (38) kako bi ga kaznilo što blaže.

KINEZ BRUTALNO PRETUKAO DJEČAKA Ogorčeni otac sumnja da tužilaštvo ODUGOVLAČI sa postupkom kako bi NASILNIKU UBLAŽILI KAZNU
FOTO: PRIVATNA ARHIVA

Policija iz Doboja uhapsila je Jsonga zbog sumnje da je nanio teške tjelesne povrede maloljetniku (12), ali je tužilaštvo pustilo osumnjičenog da se brani sa slobode.

Za Srpskainfo je potvrđeno da je Policijska uprava Doboj tužilaštvu dostavila izvještaj u kojem se jasno navodi da je maloljetnik zadobio teške tjelesne povrede.

Međutim, nadležni tužilac još uvijek nije kvalifikovao krivično djelo koje će staviti na teret osumnjičenom Kinezu.

Podsjetimo, dječak (12) pretučen je u ulici Kralja Aleksandra u Doboju 10. septembra oko 18.45, kada se sa drugarima vraćao iz škole.

U telefonskom pozivu upućenom policiji prijavljeno je da stariji muškarac na ulici tuče dijete.

Dragan P. otac dječaka izrazio sumnju da tužilaštvo odugovlači sa čitavim slučajem kako bi osumnjičeni na kraju prošao sa prekršajnom prijavom.

Ogorčeni otac pretučenog dječaka još ranije je do detalja ispričao kako je njegov sin napadnut.

Nasilnik je uhvatio je dijete za ramena i dva puta ga otresao od asfalt. Zatim ga je vukao i njegovom glavom udarao od metalnu kapiju. Čak tri puta mu je glavom udario od kapiju. Dijete je zadobilo višestruke povrede. Od tog krvoločnog i divljačkog napada sin mi je izbezumljen, prestravljen i poslije toga je dva sata neprestano jecao – izjavio je nakon napada Dragan P.

Dodao je kako je njegov sin u napadu zadobio hematom na glavi, ogrebotine po vratu, kontuziju lakta i težu povredu ruke.

Obzirom da je imao povrede glave, ljekari su morali ostaviti dječaka na posmatranju kako bi se utvrdio stepen povreda, a koje su kasnije okvalifikovane kao teške tjelesne povrede.