Zabava

Ko je “Lutka sa naslovne strane”: Ovoj ženi je Bora posvetio stihove njegove poznate pjesme

Pjesma Bore Čorbe "Lutka sa naslovne strane" jedna je od najvećih u njegovoj karijeri, svaka strofa je dobro poznata i horski se pjeva na svakom veselju, a mnogi se pitaju kome je posvećena.

Bora Đorđević
FOTO: ALEKSANDAR DIMITRIJEVIĆ/RINGIER

Popularni stihovi rok muzičara posvećeni su jednoj od najtraženijih manekenki sedamdesetih godina koja je nadaleko bila poznata po svojoj ljepoti.   

Žena koja je osvojila Borino srce zove se Biljana Nevajda Šević, a upoznala se sa Borom na snimanju jedne emisije.

Tadašnji časopis “Nada” priredio je u svojoj redakciji proslavu kojoj su prisustvovali manekenka i muzičar, a prilikom ovog susreta odmah su se između njih stvorile prve varnice.

Dok je Bora svirao jednu od najpopularnijih pjesmama, “Lutka sa naslovne strane”, prvi put je ugledao prelijepu Biljanu, i odmah su se javile prve simpatije.

Pročitajte još

Desetak godina kasnije Bora i Biljana su se slučajno sreli u Splitu, kada su započeli komunikaciju, muzičar je bio potpuno očaran manekenkom.

Stoga i ne čudi što je pjesma Bore Čorbe posvećena upravo Biljani.

Ubrzo nakon ovog susreta oni su se upustili u romansu koja je trajala šest mjeseci. Manekenka je jednom prilikom otkrila da je jedan od razloga što su se razišli bio taj što nije mogla u potpunosti da vjeruje Bori.

Biljana se zaljubila u drugog čovjeka, zbog čega je napustila frontmena “Riblje čorbe” i odselila se iz Beograda. Ubrzo poslije selidbe u Sarajevo Biljana se udala i dobila dijete, što je Bori bila inspiracija da joj posveti još jednu pjesmu – “Ostani đubre do kraja”, prenosi gloria.rs.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije