Banjaluka

"Ko maturantima toči alkohol" Iz SDS traže javno izvinjenje i reakciju nadležnih, iz SNSD tvrde da ne stoje iza zabava (FOTO)

Ko maturantima toči alkohol, u čijim prostorijama se maturske zabave organizuju, ko ih zabavlja... O ovim temama po društvenim mrežama se uveliko piše i „proziva“.

"Ko maturantima toči alkohol" Iz SDS traže javno izvinjenje i reakciju nadležnih, iz SNSD tvrde da ne stoje iza zabava (FOTO)
FOTO: GORAN ŠURLAN/RAS SRBIJA

Tako je iz SDS stiglo saopštenje u kojem traže da se SNSD izvini građanima i javnosti „nakon što se potvrdilo da SNSD stoji iza ilegalne točionice alkohola za učenike“.

Predsjednik Mladih SDS Zoran Vekić rekao je da sve pokušaje demantovanja banjalučkog SNSD da iza organizovanja žurki za maturante sa besplatnim točenjem alkohola stoji jedna privatna agencija raskrinkala i kćerka predsjednika SNSD Gorica Dodik.

Pročitajte još

– Ona je kritikujući banjalučki SNSD zbog toga što su dozvolili da u organizaciji žurki za maturante učestvuju lica koja se dovode u vezu sa krivičnim djelima samo potvrdila ono što cijela javnost u Banjaluci zna, a to je da su koncerti turbo folk pjevača, tombole i besplatno točenje alkohola učenicima bili dio SNSD-ove predizborne kampanje – navodi Vekić.

Poručuje da su se na ovaj način poigrali sa učenicima i njihovim roditeljima.

– Javno izvinjenje je najmanje što mogu uraditi. Kada je ovaj slučaj u pitanju moraju se oglasiti nadležne institucije i ombudsman za prava djece – poručio je Vekić.

Na naše pitanje da prokomentarišu izjave iz SDS, u SNSD su rekli da to nije tačno.

– SNSD ne stoji iza maturske žurke o kojoj se priča u javnosti. Već se oglasila agencija koja je to organizovala. Takođe, ni multimedijalna sala u kojoj su zabave nije u vlasništvu SNSD – potvrđeno je iz ove stranke.

Podsjećamo, banjalučka policija intervenisala je na žurci maturanata na igralištu pored „Akvane“ u naselju Borik nakon što je došlo do incidenta u kojem je bilo i povrijeđenih. Istina je da je Gorica Dodik imala nekoliko tvitova upravo u vezi sa ovim događajima.

– Hoće li se oglasiti organizator proslave u Aquani ili mu odgovara da se incident tamo pripisuje SNSD?! Da li će se nastaviti prepucavati u medijima i svaljivati krivica sa jednih na druge ili će se preuzeti odgovornost?! Incident se desio na Aquani, ko je odgovoran? – napisala je ona.

Prihvati notifikacije