Društvo

"Ko tu prolazi nije bistar u glavu" Granični prelaz koji svi izbjegavaju

Granični prelaz Šćepan polje, koji se nalazi između BiH i Crne Gore, godinama je na lošem glasu, a one koji se odluče da baš tu prođu mnogi nazivaju ludo hrabrima.

Granični prelaz BiH - Crna Gora
FOTO: TWITTER @BEANMISTERIA, SINIŠA PAŠALIĆ / RINGIER

Ipak, zbog velikog broja saobraćajnih nesrećaa i radovi na dionicama, većina izbjegava ovaj prelaz.

Na pravo stanje stvari ovog prelaza podsjetile su nas još jednom najnovije fotografije koje su se pojavile na društvenim mrežama – prizor zarđalog mosta na kojem su se odvalile daske više podsjeća na scenu iz nekog napuštenog mjesta nego na granični prelaz.

“Granični prelaz BiH i Crna Gora, upravo dobio fotografiju. Nećete vi nigdje. Ovo je 21 vijek, 2023. godina. Pa ovo nema u Panami i Meksiku” stoji u opisu fotografije na kojoj se vidi granični prelaz, odnosno most u fazi raspada.

Postavka za pogibije

Mnogi su pomislili da je u pitanju fotošop i komentarisali kako se već godinama ništa ne mijenja.

“Ovo put Šćepan polje vs Foča…ovako je bilo preko 15 godina i ništa se još nije promijenilo”, “Ko tu prolazi nije bistar u glavu”, “Ovo je postavka za pogibije”, “Bio sam tamo, nisam mogao da vjerujem. Mislio sam da sam zalutao. A prije toga onaj put kroz šumu bukvalno od blata i kamenja ili su ga u međuvremenu asfaltirali?”, komentarisali su mnogi.

Pročitajte još

Jedan Tviteraš se nadovezao, te poslao slike istog graničnog prelaza, ali na strani Bosne i Hercegovine.

“I to ti je put do tog graničnog prelaza na BiH strani”, napisao je on u opisu fotografija koje pokazuju nešto bolje stanje graničnog prelaza nego na drugoj strani.

Ipak, na fotografijama se nalaze nesređeni putevi preko kojih prelaze krave i svinje, a tu su i nabacana isječena drva za koja niko nije znao zašto su tu, piše Nova.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije