Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

KOJI DIREKTORI LETE IZ FOTELJA? Drugi čin kadrovske drame u “Šumama RS”

Društvo
Autor:

Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

U minusu je 11 gazdinstava u Šumama RS, a direktori svih gubitaša će morati da svoje pozicije ustupe nekom drugom. Ovo su juče, nakon “ribanja” Istočnom Sarajevu, svaki na svoj način,  poručili i premijer RS Radovan Višković i v.d. generalnog direktora “Šuma RS” Slaven Gojković.

Foto: Mariana Đ. Regoje

Ipak, izvori Srpskainfo bliski šumarskim krugovima, tvrde da bi bilo pretjerano očekivati ekspresnu smjenu 11 direktora. Ko će u narednih nekoliko dana biti smijenjen, a ko će dobiti priliku da se „popravi“ do kraja godine, kada ističe rok dat Gojkoviću i njegovoj ekipi, zavisi, navode naši izvori, i od partijske pripadnosti.

Za sada je potpuno izvjesna smjena na čelu Šumskog gazdinstva “Borja” Teslić, a mogu se očekivati da će u narednih nekoliko dana iz fotelja letjeti još dva ili tri direktora.

– Uz Mišu Stojanovića, direktora šumarije u Tesliću, koji je kadar SNSD i kome danas ističe v.d. mandat, na tapetu će se vjerovatno naći i neko od direktora iz Socijalističke partije. Očekuje se da će to biti direktor ŠG “Majevica” Lopare, Zoran Dondić, jer druga dva gazdinstva, kojima upravljaju socijalisti, nisu u minusu – navodi izvor Srpskainfo.

Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Mada je Gojković juče istakao da su najlošiji rezultati u Šumskom Gazdinstvu “Oštrelj” Drinić, koji je prije samo dvadesetak dana preuzela mlada i energična inženjerka šumarstva Dragana Vukčević, inače kadar DNS, sve su prilike da će prije nje na red za “odstrel” doći neki drugi direktori.

Naime, u Driniću su, kako navode naši izvori, ipak stvari krenule na bolje, a Vukčevićeva je pokazala da ozbiljno shvata svoj mandat v.d. direktorke, ali je gusto u Šumskom gazdinstvu “Vrbanja” u Kotor Varošu.

– Od četvoro direktora imenovanih u septembru, nakon prvih smjena u “Šumama RS”, Igor Andrić, koji je došao u Kotor Varoš, najlošije se snašao. Tamo je stanje katastrofalno. Možda i neće biti smijenjen, ali mu najvjerovatnije neće biti produžen  v.d. mandant, koji ističe u novembru – ocjenjuje izvor Srpskainfo blizak menadžmentu “Šuma RS” na Sokocu.

Srđan Klječanin: Neću biti novi direktor “Borja”

Otkako je najavljeno da će aktuelni direktor Šumskog gazdinstva “Borja” Teslić, mladi SNSD-ovac Mišo Stojanović, biti smijenjen, špekuliše se da bi na njegovo mjesto mogao doći njegov partijski drug Srđan Klječanin. Klječanin, međutim, tvrdi da od toga nema ništa.

– Neću biti direktor “Borja”, imam svoju drvoprerađivačku firmu, koja je odavno pod pritiscima opozocije i koju je SDS pokušao da uništi. Moram se, dakle, posvetiti svojoj firmi, da je postavim na zdrave noge – kaže Klječanin za Srpskainfo.

On priznaje da njegova firma duguje ozbiljan iznos Poreskoj upravi RS za poreze i doprinose, ali kaže da je dug reprogramiran i da se reprogram uredno izmiruje.

Srđan Klječanin je, podsjećamo, bio u centru pažnje medija u februaru, kada je policija i inspekcija u okolini Doboja presrela njegov kamion sa oblovinom, koju je, navodno, vozio u Busovaču u Federaciji BiH, na obradu u pilanu. Klječanin je tada tvrdio da je u pitanju “politička namještaljka”.

Inače, Srđan Klječanin je i odbornik SNSD u Skupštini opštine Teslić, a poznat je i po tome što je  za medije izjavljivao da “svojim životom stoji iza Milorada Dodika i SNSD”.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO