Hronika

KOKEZA ODBIO POLIGRAF Nije odgovorio na pitanje da li je učestvovao u pripremi atentata na Vučića

Predsjednik Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Slaviša Kokeza odbio je danas poligrafsko ispitivanje, čak i na pitanje da li je učestvovao u pripremanju ubistva predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

KOKEZA ODBIO POLIGRAF Nije odgovorio na pitanje da li je učestvovao u pripremi atentata na Vučića
FOTO: M. METLAŠ/RAS SRBIJA

Kokezi je bilo ponuđeno da se izjasni pojedinačno na svako pitanje, ovo hoću, ovo neću, pa čak i na pitanje da li je učestvovao u pripremama na atentat na Aleksandra Vučića, istakao je ministar policije Srbije Aleksandar Vulin u emisiji Hit tvit na TV Pink.

Kako navodi, Kokeza nije želio da ide na detektor laži ni kada je bilo riječi o mnogo benignijim pitanjima i temama. Na pitanje operativaca, zašto ne želi da se podvrgne ovom vidu ispitivanja odgovorio je da ga je to savjetovao predsjednik Višeg suda u Beogradu Aleksandar Stepanović.

– Vrlo je neobično da predsjednik Višeg Suda odgovara čovjeka od toga da pomaže policiji i da sarađuje sa policijom – dodao je Vulin.

On je rekao da je Kokeza pričao na brojne teme, da postoje tri zaključka, ali da ne može da govori o njima, prenosi Blic.

– Policija ima značajne sumnje kad je u pitanju istinitost iskaza Kokeze, nastavićemo da provjeravamo. Odbio je da svoje odgovore testira na poligrafu. Poligraf nije dokaz u sudu, ali mnogo znači policiji – rekao je on.

Vulin je rekao da su razbijene dvije najvažnije kriminalne grupe i za to je, dodaje bila potrebna ozbiljna logistika i ozbiljan rad.

Kokeza je jutros priveden na informativni razgovor u svojstvu građanina na osnovu različitih navoda nedavno uhapšenog beogradskog ugostitelja Ace Bosanca, ali i drugih operativnih saznanja.

Poznati beogradski ugostitelj Aleksandar Kajmaković, zvani Aca Bosanac, priveden je u utorak, 23. februara, a u policiji je pričao o svojim poslovnim odnosima sa vođom kriminalnog klana Veljkom Belivukom, zvanog Velja Nevolja.

Kajmaković je tvrdio da je do poslovnih odnosa sa Belivukom došlo preko višegodišnjeg poznanstva sa predsjednikom FSS Slavišom Kokezom.

Belivuk je nedavno uhapšen pod sumnjom da je organizovao brojna ubistva, trgovinu drogom, reketiranja i razna druga krivična djela u okviru kriminalnog klana koji je predvodio.

“Vučić ne brine o svojoj bezbjednosti”

Vulin je rekao da je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić svojoj bezbjednosti ne pridaje previše značaja.

Dodao je da su direktor BIA Bratislav Gašić i on tražili da se ceremonija otvaranja spomenika Stefana Nemanje odloži ili otkaže.

– Bilo je veoma opasno, nismo znali šta može da se desi, on nije htio da čuje – rekao je Vulin.