Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

KOLEGE U ŠOKU Inspektor suspendovan zbog sumnje da je pijan ukrao novac sa novogodišnje žurke

Hronika
Autor:

Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Inspektor suspendovan zbog sumnje da je pijan ukrao novac sa novogodišnje žurke Inspektor M.I. (38) iz Niša uhapšen je zbog sumnje da je 8. decembra u Kragujevcu, tokom novogodišnje policijske proslave, ukrao torbicu sa 92.000 dinara.

Inspektor je kako saznaje Informer bio pijan kada je uzeo torbicu s novcema koji su njegove kolege skupljale za kafanski račun, stavio pod ruku i otišao iz restorana.

M.I. je inače inspektor Odjeljenja za strance i suzbijanje ilegalnih migracija.

Prema riječima izvora koji je dobro upućen u slučaj, krađa je odmah prijavljena kragujevačkoj policiji, koja je pregledala nadzorne kamere.

Na snimku se vidi kako M.I. teturajući se izlazi iz kafane sa ukardenom torbicom.

Nakon hapšenja kod osumnjičenog je pronađena torbica sa novcem. Ustanovljeno je da je tokom slavlja torbica pala ispod stola i da ju je on uzeo, a zatim odnio u hotel gdje je stavio u svoj kofer, i sutradan odnio sa sobom u Niš.

Inspektor je priznao zločin, ali nije precizirao da li je to uradio namjerno ili slučajno.

Kolege ga brane riječima da je u takvom stanju sigurno mislio da je torba njegova i da ju je slučajno uzeo. Bez obzira na to, MUP je suspendovao inspektora i on je nakon salušanja tužioca pušten na slobodu.

U niškoj Policijskoj upravi potvrđeno je da je protiv njihovog kolege poveden disciplinski postupak i da mu je izrečena mjera udaljenja sa posla.

Ovaj događaj je, inače, izazvao veliko uznemirenje i zabrinutost među policajcima u Nišu, jer je bačena ljaga na tamošnju policiju.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO