Politika

"Koliko sam upućen sada smo na tlu Srpske" Šmit u Potočarima ironično komentarisao svoj dolazak u Banjaluku

Kristijan Šmit, kojeg institucije Republike Srpske ne priznaju za visokog predstavnika, boravio je danas u Memorijalnom centru Srebrenica gdje je govorio o donošenju novih odluka koje se odnose na rad Centra.

KRISTIJAN ŠMIT
FOTO: FEHIM DEMIR/EPA

Nakon što je održao govor koji se odnosi na unapređenje rada Memorijalnog centra, te donošenje odluka o proširenju nadležnosti, Šmit se osvrnuo na nedavna dešavanja koja se tiču njegovog otkazivanja posjete Banjaluci gdje se trebao sastati sa potpredsjednicima Republike Srpske.

Nakon otkazivanja posjete, zvaničnici iz Republike Srpske su po ko zna koji put poručili kako Šmit ne može kročiti na teritoriju Republike Srpske i da mu je u ovom dijelu zabranjeno djelovanje.

Pročitajte još

Današnju konferenciju za medije u Potočarima, Šmit je iskoristio da ironično komentariše stavove zvaničnika Republike Srpske.

– Koliko znam i koliko sam upućen, sada razgovaramo na tlu Republike Srpske. Reklo bi se da osjećam određeni animozitet od zvaničnika koji dolaze iz Republike Srpske. Oni imaju određena pitanja zbog kojih su zabrinuti. Međutim, mogu reći da želim raditi samo za dobrobit građana Bosne i Hercegovine – rekao je Šmit.

Podsjetimo, Kristijan Šmit je i prije nekoliko dana boravio u ovom dijelu Bosne i Hercegovine kada je održao sastanak sa biskupom Franjom Komaricom, piše Klix.

– Kristijan Šmit, kojeg institucije Republike Srpske ne priznaju za visokog predstavnika, se danas u Banjaluci sastao sa biskupom Komaricom, te su razgovarali o pravnim i političkim pitanjima u vezi sa projektom širenja kapaciteta Kuće susreta i Evropskog centra za mir i saradnju “Marija Zvijezda” koji uskoro slavi treću godišnjicu. Složili su se oko hitne potrebe za brigom o mlađoj generaciji u BiH – saopštili su tada iz OHR.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije