Svijet

Kolinda počela trku za NOVI MANDAT: Predstavljala sam nas u svijetu i izvukla je iz regiona

Kolinda Grabar Kitarović predstavlja danas program kojim će i zvanično ući u trku za drugi predsjednički mandat na Pantovčaku.

Kolinda počela trku za NOVI MANDAT: Predstavljala sam nas u svijetu i izvukla je iz regiona
FOTO: IGOR KUPLJENIK/EPA

Drage Hrvatice i Hrvati u Hrvatskoj, BiH i širom svijeta – počela je Kolinda govor. Pozdravila je Plenković i ostale prisutne.

– Dragi Jakove i moja stprljiva porodico, svi vi koji ste se okupili ovdje. Čvrsto držim da svi članovi žele da budem faktor okupljanja, zamajac zajedništva. Meni ovaj dan ima posebnu simboliku. Baš na današnji dan prije pet godina predstavila sam izborni program za bolju Hrvatsku – rekla je Kolinda.

– Ja sam bila predsjednica koja je bila iznad ideoloških podjela i ona koja je izmjestila kancelariju širom Hrvatske. Predstavljala sam Hrvatsku u svijetu, i izvukla je iz “regiona” – rekla je Grabar Kitarović uz aplauz HDZ.

Grabar-Kitarović je simbolično počela program 11. 11 u 11 sati na zagrebačkom Velesajmu, kao što je to učinila prije pet godina kada je ulazila u prvu trku za Pantovčak.

Portal Index piše da će aktuelna predsednica predstaviti u svom programu sedam područja koja smatra ključnim za njen drugi mandat.

Kitarović bi trebalo da predstavi i slogan svoje kampanje, a kako je saznala reporterka N1, slogan će biti: Predsjednica. Jer Hrvatska zna”.

Program je, kako se navodi, pisala sama, ali uz savjete stručnjaka.

U programu će istaci bezbjednost društva, blagostanje porodice, Inicijativu triju mora i demografiju.