Društvo

KOLOVOZI SUVI, MOGUĆI ODRONI Mogući zastoji na pojedinim dionicama, potreban oprez

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH kolovozi su pretežno suvi na većini puteva u Republici Srpskoj, a iz Auto-moto saveza (AMS) Republike Srpske skreću pažnju na učestale odrone.

KOLOVOZI SUVI, MOGUĆI ODRONI Mogući zastoji na pojedinim dionicama, potreban oprez
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Zastoji su mogući na dionicama na kojima se izvode radovi, pa iz AMS savjetuju opreznu vožnju i izbjegavanje rizičnih preticanja.

Zbog radova u tunelu “Čeljigovići” na dionici granica Republike Srpske/FBiH (Lapišnica) – Ljubogošta danas će biti izmijenjen režim u odvijanju saobraćaja.

Izmjenjen je režim odvijanja saobraćaja zbog izgradnje poslovnog objekta na odmaralištu Lužani zapad na auto-putu Gradiška – Banjaluka.

Zbog radova na magistralnom putu Gradiška – Nova Topola – Klašnice i izgradnje tri kružna toka na dionici Klašnice jedan-Nova Topola izmijenjen je režim saobraćaja, kao i zbog izgradnje kružne raskrsnice na spoju magistralnih puteva Gradiška – Nova Topola i Čatrnja – Gradiška.

Izmijenjen je režim saobraćaja na dionici regionalnog puta Crkvina-granica Republika Srpska/FBiH Ledenice zbog istražnih radova za potrebe izrade projekta auto-puta Vukosavlje-Brčko do utorka, 11. jula.

Zbog sanacije dionice magistralnog puta Kozarska Dubica – Prijedor, Ulica kralja Aleksandra u Prijedoru, saobraćaj se odvija jednom trakom, a zbog rekonstrukcije nadvožnjaka željezničke pruge ima izmjena na dionici puta Lamovita -Ivanjska.

Na magistralnom putu Bijeljina – Šepak, u mjestu Pilica, zbog radova saobraćaj se odvija naizmjenično jednom trakom, a na magistralnom putu Vlasenica – Sokolac na Han Pijesku u toku je rehabilitacija puta.

Izmijenjen je režim saobraćaja na dionici magistralnog puta Dobro Polje – Miljevina zbog sanacije klizišta, kao i na dionici magistralnog puta Foča-Goražde u mjestu Filipovići, na samoj liniji razgraničenja.

Pročitajte još

Na dijelu magistralnog puta Rogolji – Baraći u toku je sanacija puta, pa se saobraćaj odvija naizmjenično, jednom trakom, uz regulaciju saobraćajnom signalizacijom.

Na dijelu magistralnog puta Žegulja – Ljubinje, dionica Podvrsnik – Ljubinje, u toku je rekonstrukcija puta, pa se saobraća naizmjeničnim propuštanjem vozila, a izmjena ima i na dijelu magistralnog puta Brod na Drini (Foča) – Hum (Šćepan Polje).

Zbog izgradnje dionice auto-puta od petlje Johovac do Vukosavlja, izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja na petlji Johovac, a izmjena ima i na petlji Rudanka zbog izgradnje dionice auto-puta od mosta Rudanka do tunela Putnikovo brdo dva.

Na magistralnom putu Gradiška – Kozarska Dubica, na ulazu u Orahovu, saobraćaj se odvija usporeno zbog aktiviranog klizišta.

Na dionici regionalnog puta Razboj – Rudanka, na lokaciji prevoj Ljeskove vode, zbog sanacije klizišta saobraćaj je potpuno obustavljen. Teretna vozila se preusmjeravaju na Jelah, a putnička na alternativne pravce Razboj – Gornja Vijaka – Derventa – Doboj i Razboj – Tedin Han – Doboj.

Zbog sanacije kolovoza saobraćaj će se na regionalnom putu Stari Ugljevik – Glavičice, rejon Glinja, odvijati naizmjenično jednom trakom, uz povremene prekide.

FOTO: MIOMIR JAKOVLJEVIĆ/RINGIER
FOTO: MIOMIR JAKOVLJEVIĆ/RINGIER

Zbog aktiviranih klizišta, jednom saobraćajnom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila, saobraćaj se odvija na regionalnom putu Ukrina – Gornja Vijaka.

U FBiH zbog izvođenja sanacionih radova na mostu Gorica za saobraćaj je zatvorena lijeva cijev tunela “1. mart” na dionici auto-puta Zenica – Sarajevo, a vozila saobraćaju dvosmjerno kroz desnu tunelsku cijev.

Zbog radova na mostu na Ilidži (Stup-Blažuj) saobraćaj se iz smjera Blažuja preusmjerava kroz naselje Lužani, dok se iz smjera Ilidže saobraća preko mosta, jednom trakom.

Na dionici regionalnog puta od mjesta Ravno prema magistralnom putu Ljubinje – Trebinje saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na magistralnim putevima Lašva – Kaonik, Bihać – Kamenica, Ripač – Dubovsko, Čitluk – Ljubuški, Livno – Šuica, Livno – Renjići, kao i na ulazu u Bugojno, iz smjera Rostova.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije