Banjaluka

Kompanija "Mozzart" širi sportski duh i humanu misiju: Košarkaški teren u Boriku dobio novi izgled i ime "Slađana Golić" (FOTO)

Sportski duh i lijepo raspoloženje širili su se naseljem Borik, u kome je danas legendarna košarkašica Slađana Golić svečano otvorila košarkaški teren obnovljen u njenu čast.

Kompanija "Mozzart" širi sportski duh i humanu misiju: Košarkaški teren u Boriku dobio novi izgled i ime "Slađana Golić" (FOTO)
FOTO: GORAN ŠURLAN/RAS SRBIJA

Teren na kojem će mnoge buduće generacije uvježbavati prve košarkaške korake i ubacivati brojne trojke, donacija je kompanije „Mozzart“ u okviru akcije „Sto terena za jednu igru“.

Događaju su prisustvovali slavna Slađana Golić, gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković, ali i brojni Banjalučani različitih generacija.

Prisutnima se na samom početku obratila menadžer korporativnih komunikacija kompanije „Mozzart“, Marija Ranilović, koja je okupljene vodila kroz cijeli program.

– Ovo je jedna od najvećih akcija za omasovljenje i podršku sporta regiona. Njen cilj je stvaranje boljih uslova za sve buduće šampione, za one koji rastu u svim krajevima naše zemlje. Želja nam je da za što više dječaka i djevojčica omogućimo što bolje uslove, one koje naši reprezentativci možda nisu imali. Misija „Mozzarta“ je da obnovi 100 terena u Srbiji i regionu i tako pošalje poruku o važnosti sporta, socijalizacije, druženja među vršnjacima i zdravog načina života. Našu misiju su prepoznali mnogi građani i prema košarci gaje posebne emocije, zbog čega smo posebno srećni i motivisani da nastavimo dalje da unaprijeđujemo kvalitet života u našoj zajednici od koje zavisi i budućnost svih nas – rekla je Ranilovićeva, te izrazila zahvalnost Gradu Banjaluka, rekavši da, uprkos posvećenom društveno – korisnom radu, neke projekte nije moguće realizovati bez pravih partnera.

-Vrata Gradske uprave su nam bila širom otvorena, te smo zajedničkim snagama realizovali ovaj projekat – rekla je ona.

Nostalgija

Uz izvjesnu dozu nostalgije, proslavljena košarkašica Slađan Golić je pozdravila prisutne i izrazila veliku zahvalnost što su došli da pruže podršku ovoj velikoj priči.

– Ovo je ostvarenje mog velikog sna, jer je košarka bila cijeli moj život. S obzirom na to da nisam trener, jer sam previše blaga za tako nešto, moja misija je bila da okupim omladinu, da budem primjer, te se nadam da će ovaj teren biti pun djevojčica i dječaka, čak i rekreativaca. Pravićemo turnire i činićemo da ovaj teren ne bude zapostavljen. Želim da zahvalim kompaniji „Mozzart“, velika je ovo čast. Hvala Gradu Banjaluci, hvala gradonačelniku Drašku Stanivukoviću na velikoj podršci – rekla je Golićeva.

FOTO: GORAN ŠURLAN/RAS SRBIJA
FOTO: GORAN ŠURLAN/RAS SRBIJA
FOTO: GORAN ŠURLAN/RAS SRBIJA
FOTO: GORAN ŠURLAN/RAS SRBIJA
FOTO: GORAN ŠURLAN/RAS SRBIJA
FOTO: GORAN ŠURLAN/RAS SRBIJA
FOTO: GORAN ŠURLAN/RAS SRBIJA
FOTO: GORAN ŠURLAN/RAS SRBIJA

Osvrnuvši se na plakat na terenu, na kojem su ispisane njene riječi „Sanjajte svoj san, meni se ostvario. Igrajte košarku! Vjerujte u sebe“, prisjetila se svojih početaka u svijetu košarke.

-Kao djevojčica od 16 godina nisam mislila da ću ostvariti svoj san, ali sve mi se ostvarilo i želim svakoj djevojčici i dječaku i sportisti da doživi ono što sam ja prošla. Živim od uspomena – rekla je ona.

Zahvalost kompaniji „Mozzart“ izrazio je i gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković.

– Ovo je drugi teren koji „Mozzart“ poklanja našem gradu, a prvi otkad sam ja gradonačelnik. Naselje Borik je sada dobilo jedan kvalitetno urađen teren gdje mladi mogu da se okupljaju i bave sportom – kazao je on i dodao da Grad dodatno uređuje ovaj prostor teretanom na otvorenom i parkom.

Ideja je, kako je naglasio, da se zelene površine po svim naseljima oplemene drvećem, parkovima, stazama, dječijim igralištima, teretanama, te je ovom prilikom pozvao je i druge kompanije da se uključe u akciju grada, odaberu naselje i zelenu površinu koju žele da urede.

Motivacija

Stanivuković je izrazio i zahvalnost Golićevoj što motiviše mlade ljude da se bave sportom.

– Ona je inspiracija mladim ljudima, a svoje početke je imala upravo u Banjaluci, u „Mladom Krajišniku“. Ostvarila se u svojoj karijeri, ali je nastavila da motiviše mlade ljude. Kada vidim emociju naše Slađane, to mi je dokaz da radimo prave stvari. Ovo igralište, koje nosi njeno ime, inspiracija je mladim ljudima  da žive svoje snove – rekao je Stanivuković.

U ime kompanije „Mozzart“, rukovodilac Direkcije korporativnih poslova Selma Salkanović kazala je da ova kompanija nastavlja sa kampanjom gradnje terena, te da je danas otvoren drugi teren u Banjaluci, a 86. u okviru akcije „Sto terena za jednu igru“.

– Teren smo posvetili gospođi Slađani Golić, jer smatramo da je to ona svojim uspjesima zaslužila. Teren smo posvetili njoj, a poklanjamo ga svim košarkašima i košarkašicama grada Banjaluke – naglasila je ona.

Presjecanju vrpce, koja je ozvaničila otvaranje ovog terena, prethodila je revijalna utakmica koju su odigrale košarkašice ŽKK “Mladi Krajišnik”, klub u kojem je ponikla Slađana, i ŽKK “Orlovi”.

Utakmica prožeta prijateljskom energijom i košarkaškim umijećem, završila je rezultatom 26:23, kojim je označena pobjeda “Mladog Krajišnika”.

Po završetku utakmice, Golićeva je mladim košarkašicama poručila da ne odustaju od svojih snova, ali i naglasila da je prepoznala talente.

-Hvala „Mladom Krajišniku“ i „Orlovima“ na ovoj divnoj utakmici. Sigurna sam da ćete uspjeti. Slijedite moj put, volite košarku. Kad promašite, trčite u odbranu i ukradite jednu loptu. Košarka će vam pružiti mnogo; imaćete mnogo prijatelja, proputovaćete, ali sigurno ćete se izgraditi u veliku ličnost – rekla je Golićeva.

Zahvalnica

Presjecanjem vrpce, činu u kojem su učestvovali Golićeva, Salkanovićeva i Stanivuković, obnovljeni teren je i zvanično ponio ime slavne košarkašice. Tom prilikom joj je, u ime kompanije „Mozzart“, Salkanovićeva uručila zahvalnicu.

-Ovo je ostvarenje velikog sna. Žao mi je što moji roditelji i brat nisu danas ovdje. Pozdravljam sve prijatelje koji su mi čestitali. Hvala mojoj Turističkoj organizaciji koja me podržava, hvala kompaniji „Mozzart“ i Gradu Banjaluka – govorila je ponesena emocijama Golićeva.

Na njene riječi se nadovezao Stanivuković.

-Samim tim što ovo igralište nosi ime naše Slađane, govori o tome koliko vrednujemo one koji su ostvarili velike uspjehe u sportu. Poruka koju nam je Slađa poslala je ta da sanjamo svoje snove, da uvijek ciljamo daleko, da ciljamo na mjesec, pa i ako promašimo, uvijek se nađemo među zvijezdama – rekao je on.

Humanost

Kraj programa je bio rezervisan za humanitarni dio, koji je realizovan u vidu takmičenja u šutiranju trojki, u kojem je učestvovalo oko pedeset Banjalučana različitih generacija. Za svaku pogođenu trojku, kompanija „Mozzart“ je donirala po 100 KM, a da su građani pokazali izvrstan talenat, govori i činjenica da je prikupljeno 1.500 KM.

-Donijeli smo odluku da taj novac bude uplaćen za liječenje naše sugrađanke Mirjane Jojić, koja je poznata po svom humanitarnom radu. Njoj je sada potrebna pomoć za liječenje, pa se nadam da ćete, svi vi koji ste učestvovali u ovoj igri, zajedno sa kompanijom „Mozzart“ pomoći u toj humanitarnoj misiji. U ime „Mozzarta“ se zahvaljujem svima koji su danas bili ovdje, te uveličali ovaj događaj. Nadam se da će ovaj teren biti podjednako zanimljiv i rekreativcima i onima koji žele da postanu profesionalni košarkaši – rekla je Ranilovićeva, čime je ujedno završen ovaj svečani program.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije