Biznis

Kompanija Robot otvara NOVI PRODAJNI CENTAR kao pomoć građanima (FOTO)

Kompanija Robot bogatija je za još jedan prodajni centar.

Kompanija Robot otvara NOVI PRODAJNI CENTAR kao pomoć građanima (FOTO)
FOTO: ROBOT/PROMO

Kako saznajemo, Robot je 20. marta u mjestu Matuzići Doboj-Jug otvorio novu trgovinu na 6.000 metara kvadratnih, te zaposlio 80 novih radnika.

Iako smo planirali odgoditi otvaranje našeg novog prodajnog centra zbog trenutnih dešavanja u zemlji i regiji, odlučili smo suprotno. Odustali smo od mnogobrojnih  aktivnosti koje su prvobitno planirane, onemogućili bilo kakva masovna okupljanja, te organizovali put do sigurne kupovine. Smatramo da je u ovom momentu najpotrebnije našim građanima obezbijediti dovoljne količine osnovnih životnih proizvoda, koje su ovih dana u deficitu, te im na taj način olakšati i dati mogućnost kupovine. Pri tome zaposleno je novih 80 radnika, što je u ovim momentima za Doboj-Jug ohrabrujuća situacija. Kako je trgovina obezbijeđena dovoljnim količinama svih roba, na ovaj način smo djelomično umirili građane i obezbijedili njihove potrebe, a sve u cilju smanjenja panične situacije u zemlji. Trudimo se obezbijediti dovoljne količine svih roba i u ostalim trgovinama, kako bi se kupovina odvijala nesmetano – kažu u Robotu.

Naglašavaju da su uložili sve svoje resurse u rješavanju trenutnih prepreka, te se nadaju da ćemo zajedno prevazići novonastalu situaciju.

– Napominjemo da se roba i dalje isporučuje prema redovnim isporukama, deficitarna roba dolazi sporije u ograničenim količinama zbog dužeg zadržavanja na graničnim prelazima, što je ujedno i jedini razlog kašnjenja takvih vrsta proizvoda u svim trgovinama, ali razloga za paniku nema – dodaju u Robotu.

Maksimalna posvećenost kupcima, briga o radnicima, niske cijene u ključnim momentima, samo su neki od pokazatelja društveno odgovorne pozicije i uloge ovog domaćeg trgovačkog lanca.

Važno je znati na koga možemo računati u teškim trenucima, kompanija Robot je zasigurno jedna od njih.

(A.E.)