Politika

„Komšić bi mogao da odgovara za lažno prijavljivanje“: Stevandić tvrdi da je Dodik u pravu

Član Predsjedništva BiH Željko Komšić mogao bi da odgovara zbog lažnog prijavljivanja Milorada Dodika, tvrdi predsjednik Ujedinjene Srpske i poslanik u Predstavničkom domu BiH Nenad Stevandić.

„Komšić bi mogao da odgovara za lažno prijavljivanje“: Stevandić tvrdi da je Dodik u pravu
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RASSRBIJA

To je lažno prijavljivanje i poznato je da je takav postupak krivično djelo. Istovremeno, tvrdim da je laž sve što Komšić govori o Dodikovoj izjavi – kaže Stevandić za Srpskainfo.

Pročitajte još

Podsjećamo, Komšić je, kako je i najavio, podnio krivičnu prijavu protiv predsjedavajućeg Predsjedništva Milorada Dodika Tužilaštvu BiH zbog njegovih izjava u nedjelju na obilježavanju godišnjice Trećeg pješadijskog (RS) puka Oružanih snaga BiH, koji baštini tradiciju bivše Vojske RS.

Između ostalog, Dodik je tada rekao da je bila greška odluka o ukidanju Vojske Republike Srpske, a pod pritiskom međunarodnog faktora formiranje Oružanih snaga BiH. Takođe je zatražio od komande tog puka da na sljedećem obilježavanju Dana Vojske RS 12. maja više od polovine stroja bude obučeno u uniforme bivše Vojske RS, “jer je to njihov dan”. Komšić smatra da je to kršenje zakona.