Regioni

KOMŠIJE I OPŠTINA UGLJEVIK U ISTOJ MISIJI Baraka i namještaj za socijalno – ugroženog Stevanovića

Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić posjetio je danas u mjesnoj zajednici Tutnjevac socijalno-ugroženog Dušana Stevanovića koji živi u trošnoj staroj kući koju više od vijeka nagriza zub vremena i jedva da stoji na svom temelju.

KOMŠIJE I OPŠTINA UGLJEVIK U ISTOJ MISIJI Baraka i namještaj za socijalno – ugroženog Stevanovića
Foto: Privatna arhiva/RAS Srbija

Na kući je krov odavno urušen i prokišnjava, zidovi stari, ispucali, oronuli. Unutrašnjost kuće neuredna, zapuštena.

Perić je nakon što je obišao kuću i uvjerio se kakvi su uslovi, rekao da će opština Ugljevik pomoći Stevanovića i iznaći rješenje jer zimu koja dolazi Stevanović ine može prezimiti u takvim uslovima.

Na prijedlog mještana došao sam, a prethodno je dolazio i opštinski građevinski inžinjer koji je dao mišljenje da kuća nije uslovna i ne može se popraviti. Jedino brzo rešenje je da se kupi stambena baraka  koju treba opremiti namještajem – krevetom, šporetom, kućanskim uređajima, i opština Ugljevik će uz pomoć ljudi dobre volje to finansirati – rekao je Perić.

Foto: Privatna arhiva/RAS Srbija

Dušan Stevanović, koji ima 65 godina, rekao je da je nezaposlen, da je na izmaku snage i napušten od svih. On se zahvalio načelniku Periću i komšijama koji su alarmirali da mu se pomogne.

Nekoliko njegovih komšija, na inicijativu Dalibora Jovanovića, priključilo se akciji prikupljanja pomoći kako bi ovu zimu dočekao u boljim uslovima.

– Opština Ugljevik će dati najviše za kupovinu stambene barake, ali i mi ćemo pomoći koliko ko može. Ovim putem pozivam sve naše dobre ljude da pomognemo našem Duji, da ima bar krov nad glavom u ovom životu što mu je ostalo – kaže Jovanović.