Hronika

Komšije tvrde da je oduvijek bio problematičan: Dušan koji se raznio bombom dugovao novac svima

Za Dušana Stefanovića (47), koji se juče rano ujutru raznio ručnom bombom u kući svoje devojke Gordane P. (48) u Vršcu, nakon što je kablom za struju prebio i nju i njenu majku Dragicu P. (74), mještani njegovog rodnog sela Veliko Središte nemaju ni jednu lijepu riječ da kažu.

Komšije tvrde da je oduvijek bio problematičan: Dušan koji se raznio bombom dugovao novac svima
FOTO: FACEBOOK/SCREENSHOT

Ozlojeđeno ističu da je još od malena bio probisvijet i kavgadžija, te da je gotovo cijelom selu dugovao novac.

– Znamo da je bio u kriminalnom miljeu. Stalno je nešto muvao i petljao. Kažu da je u posljednje vrijeme prodavao i drogu, ali da se on lično nije drogirao. Mnogima je u selu dugovao novac. Ne znam kako su mu ti ljudi uopšte i pozajmljivali pare, kad svi znamo kakav je. A što se toliko zaduživao, bog će ga znati – kaže, za “Novosti”, jedan Središtanac.

Mještani kalkulišu da su njegovi dugovi narasli na više od 10.000 evra. Prije više godina je pokušao da opljačka jednu mjenjačnicu u Vršcu, kako bi taj novac vratio, ali u tome nije uspio.

Pročitajte još

-Robijao je zbog toga pet-šest godina i nije se opametio. Zelenaši, kojima je takođe dugovao pare, htjeli su čak da mu uzmu porodičnu kuću u selu, pa ju je njegova rođena sestra otkupila, kako se više ne bi vodila na Dušanovo ime. Tako je uspela da sačuva imanje i sjećanje na pokojne roditelje. Tuga – objašnjava nam komšinica iz Velikog Središta.

Posljednjih godinu dana Dušan je živio u Vršcu sa Gordanom i njenom majkom Dragicom, u njihovoj kući u Ulici Vase Pelagića. U Veliko Središte je dolazio tek ponekad, kada bi trebalo da sredi neki auto, jer je, kažu, bio dobar auto-limar i auto-lakirer.

Policija je juče, nakon što se Dušan raznio bombom, pretresla i tu kuću u Velikom Središtu. Nije nam poznato da li su u njoj pronašli još neko oružje ili eksplozivno sredstvo, prenosi Blic.

Prihvati notifikacije