Hronika

KOMŠILUK U ŠOKU Dok je ubica sa Peštera bio u svom krvavom pohodu, u susjednoj sobi bila su djeca

Bili su prekrasna familija koja nikada nije imala problema ni sa kim iz sela, riječi su kojima komšije govore o troje članova iste porodice koji su danas ubijeni u svom domu u selu Rasno, u opštini Sjenica.

KOMŠILUK U ŠOKU Dok je ubica sa Peštera bio u svom krvavom pohodu, u susjednoj sobi bila su djeca
FOTO: NENAD BOŽOVIĆ / RAS SRBIJA

Bisera je bila divna djevojka. Sa ubicom ima dvoje maloljetne djece koji su u trenutku ubistva bili u drugoj sobi. Ona se rastala od njega i vratila da živi sa svojim roditeljima i povela je djecu – rekla je za Blic rođaka ove porodice.

Ubica pobegao na motornim sankama

Prema riječima komšija, ubica Enedin T. (44) je navodno do kuće gdje je ubio troje i ranio još troje, došao na motornim sankama.

Motornim sankama je i pobjegao sa mjesta zločina čemu je svjedočio jedan maloljetnik, inače rođak ove porodice. Prema riječima komšija sa kojima smo razgovarali, taj mladić je bio svjedok trenutka kada je ubica na motornim sankama pobjegao u nepoznatom pravcu.

FOTO: FACEBOOK/SCREENSHOT
FOTO: FACEBOOK/SCREENSHOT

Policijska potjera ubrzo je počela, ali mještani sela Rasno strahovali su da bi ubica motornim sankama mogao da pobjegne preko granice, u susjednu Crnu Goru.

Međutim, Enedin T. izvršio je samoubistvo nekoliko sati nakon zločina koji je počinio.

“Zašto je morao da je ubije?”

Komšije porodice su u šoku.

Pročitajte još

– Došao je motonim sankama da ih ubije, sigurno da nije bio pri čistoj svjesti kad je tako nešto strašno uradio – naveo je jedan od poznanika.

– Razumijem da nije bio u dobrim odnosima sa suprugom, ali zašto je morao da je ubije, još je strašnije što su tu djeca bila i njihova i od njihovih komšija i rođaka. Tu su slavili rođenje Bekimovog djeteta. Njegova žena se porodila prije pet dana – naveo je njihov poznanik.

Podsjećamo, ovaj nezapamćen zločin dogodio se u selu Rasno, nadomak Sjenice, kada je Enedin T. (44) ubio svoju bivšu suprugu Biseru Š. (44) i njene roditelje Fehima Š. (64) i Šefku Š. (60). On je takođe ranio i njenog brata Bakima Š. (35) i dvoje rođaka koji su se u tom trenutku našli u porodičnoj kući, Zinetu A. i Nevzata A.