Banjaluka

Komunalna policija ga tražila na dvije adrese: Odbornik DEMOS dobio kaznu za kršenje mjere izolacije

Na adresu još jednog odbornika Skupštine grada Banjaluka stigla je kazna od 1.000 KM za kršenje mjere izolacije. Ovaj put se radi od odborniku DEMOS Đuri Čubriloviću, koji je poručio da će se žaliti na takvu odluku komunalne policije, koja je bila zadužena za kontrolu lica u izolaciji.

Komunalna policija ga tražila na dvije adrese:  Odbornik DEMOS dobio kaznu za kršenje mjere izolacije
FOTO: GORAN ŠURLAN/RAS SRBIJA

On kaže da je odlučio da provede izolaciju sa porodicom u kojoj se nalazi četvoro male djece, od kojih su dvoje osmomjesečne bebe u rodnom selu u Krupi na Vrbasu.

– O tome sam uredno obavijestio nadležne službe. Komunalna policija me je posjetila u kući u Krupi gdje sam se nalazio, kao što sam ih i obavijestio. Međutim, nakon toga, komunalna policija je posjetila i moj stan u Banjaluci, gdje naravno nisam bio i zbog toga mi je izrečena kazna. Ne želim da vjerujem da je u pitanju zla namjera, već nesporazum, ali u svakom slučaju ću se na ovu odluku žaliti. Uložiću žalbu jer ne želim da bilo ko od mojih sugrađana povjeruje da sam se ponašao nesavjesno i neodgovorno, pogotovo jer od početka ove pandemije poštujem striktno sve mjere kako bi zaštitio i sebe i ljude oko sebe – rekao je Čubrilović.

Smatra da odbornik treba da bude uzoran građanin, a ne neko ko će da krši propise.

FOTO: USTUPLJENA FOTOGRAFIJA
FOTO: USTUPLJENA FOTOGRAFIJA

– Zbog toga neću dozvoliti da se moje ime pominje u tom kontekstu. Takođe, novac koji treba da platim za navodnu kaznu, kada dokažem da je neosnovana, uplatiću u humanitarne svrhe „Udruženju porodica 4+“, jer mislim da je njima taj novac potrebniji nego gradskoj kasi koja se svakako hvali suficitom. Imajući u vidu da je komunalna policija moje kolege odbornike, prvenstveno iz vladajuće koalicije, provjeravala u toku izolacije po više puta, te da je za više nas izrečena kazna iako smo bili u izolaciji, ne mogu se oteti utisku da je u pitanju ipak obračun sa političkim neistomišljenicima, a ne nesporazum – istakao je on.

Smatra da svi odgovorno treba da rade svoj posao.

– Pohvaljujem ovom prilikom komunalnu policiju ukoliko tako revnosno postupaju u svom svakodnevnom radu. Međutim, svi mi imamo rođake, poznanike i prijatelje koji su bili u izolaciji, a koje nijednom nije obišla komunalna policija za vrijeme izolacije, a kamoli više puta. To im i ne zamjeram, jer je praktično i nemoguće obići sve osobe u izolaciji. Prema tome, ovdje je više nego jasno da je namjera bila da se prije svega pojedini odbornici u javnosti diskredituju i da se naruši njihova reputacija- rekao je Čubrilović.

Kaže da je pomalo iznenađen ovakvim vidom političke borbe.

– Navodno je glavni moto sadašnjeg gradonačelnika pravda i pravičnost, te grad bez podjela. Međutim, djela to u potpunosti demantuju. Želim da istaknem da se zalažem da svi koji krše mjere izolacije treba da budu kažnjeni i to u potpunosti podržavam, ali da se pristupa profesionalno, a ne da se ovakve stvari zloupotrebljavaju i koriste u političke svrhe. Jer, u pitanju je javno zdravlje koje treba svima da nam bude prioritet – zaključio je on.

Prihvati notifikacije