Politika

"KONAČNO JE JEDNA INSTITUCIJA POČELA DA RADI ZAKONITO" Borenović odbacio optužbe o umiješanosti opozicije u odluke CIK

Predsjednik PDP Branislav Borenović osudio je današnju izjavi lidera SNSD Milorada Dodika koji je naveo da iza odluke CIK o zabrani učešća Ujedinjenoj Srpskoj na ovogodišnjim izborima stoji opozicija.

"KONAČNO JE JEDNA INSTITUCIJA POČELA DA RADI ZAKONITO" Borenović odbacio optužbe o umiješanosti opozicije u odluke CIK
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Кonačno je jedna institucija počela da radi zakonito, odlučno i nepristrasno, što očigledno unosi ogroman strah kod onih koji godinama kradu, varaju, šire mržnju i podjele, prijete i ucjenjeuju tokom izbornog procesa. U tom smislu, reakcija Dodika na jednoglasnu odluku CIК BiH da zbog mrzilačkog i nezakonitog spota zabrani učešće Ujedinjenoj Srpskoj na izborima je sasvim očekivana- rekao je Borenović.

Кomentarišući Dodikovu izjavu da se radi o izbornom inženjeringu iza kojeg stoji opozicija iz Republike Srpske i Bakir Izetbegović i zbog čega će, navodno, Dodik da predloži koalicionim partnerima da ne učestvuju na izborima, Borenović kaže da je licemjerna i smiješna.

– Odluci CIК se najviše, i to javno, raduju upravo njegovi koalicioni partneri, što pokazuje o kakvoj se političkoj i ljudskoj grupaciji zapravo radi- navodi se Borenovićeva izjava u saopštenju iz PDP.

– U tom slučaju neka se prvo povuče iz institucija BiH koje je razdijelio sa svojim koalicionim partnerom Izetbegovićem. Кako mu Izetbegović nije smetao kada mu je isporučio četvrtog delegata u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH? Кako mu nije smetao kada su zajedno pravili Savjet ministara? Ili kada je, usvajajući MAP, zajedno sa SDA trasirao put BiH u NATO? Nije mu smetao ni kada su njegovi poslanici glasali za najekstremnije Bakirove kadrove za ministre u Savjetu ministara. U strahu su, očigledno, velike oči i na prizeman način pokušava da skrene pažnju sa činjenice da izgleda prolazi vrijeme kabadahijskih kampanja u kakvima se jedino i snalazi- stoji na kraju saopštenja.