Banjaluka

"KONAČNO NORMALNI USLOVI" Potekla voda u naselju Česma

Stanovnici viših dijelova naselja Česma, nakon decenija čekanja, dobili su pitku vodu. Okončana je izgradnja vodovodne mreže u ovom dijelu Česme, čime će oko stotinu domaćinstava imati redovno i kvalitetno snabdijevanje vodom.

"KONAČNO NORMALNI USLOVI" Potekla voda u naselju Česma
FOTO: GRAD BANJALUKA

Uradili smo konkretan projekat i riješili veliki životni problem žitelja ovog dijela Česme. Ovaj posao smo pripremali i radili skoro četiri godine. Ukupna vrijednost radova u okviru velikog projekta „Voda 1“ je 2,8 miliona maraka. Informisan sam da već imamo iskopanih 80 šahtova za vodu, a u visinskoj zoni 4 imamo nekoliko stotina domaćinstava koja čekaju vodu i, najkasnije u roku od mjesec dana, očekujemo vodu i u četvrtoj visinkoj zoni – rekao je gradonačelnik Igor Radojičić koji je juče posjetio mjesnu zajednicu Česma.

U trećoj visinskoj zoni izgrađeno je oko 4,5 kilometra distributivne mreže, dok je u visinskoj zoni 4 dužina mreže oko 13 km, uz dva velika rezervoara i potisne pumpe.

Predsjednik Savjeta MZ Česma, Miladin Maličević, izrazio je zadovoljstvo zbog privođenja kraju projekta koji je od ogromnog značaja za stanovnike ovog dijela Banjaluke.

– Za nas mještane ovo je radostan dan, da nakon dugo godina nadanja, konačno dobijemo vodu i normalne uslove za život – rekao je Maličević.